Zuidplas-Sport: VV Nieuwerkerk boekt belangrijke zege op VVGZ

Je hoeft niet altijd de bovenliggende partij te zijn om een zege binnen te slepen. Zo ook zaterdag 28 januari met een hardwerkend Nieuwerkerk en een VVGZ dat vaak het betere veldspel liet zien, maar nauwelijks echte grote kansen wist te creëren. De sportieve topper tussen de nummers 2 en 3 op de ranglijst werd tenslotte beslist door een echte mazzelgoal van de voet van Remco Langerveld. De wedstrijd stond onder leiding van de uitstekende scheidsrechter Giovanni Verhoeve.

Trainer Ron Luijten kon niet beschikken over Rens Blok (weekend weg). Voor hem in de plaats speelde Kevin Kamerbeek. Rens Herweijer startte vanaf de bank, terwijl Shayron Curiël sinds de winterstop geen deel meer uitmaakt van de selectie. Hierdoor begon Remco Langerveld weer sinds lange tijd in de basis.

Vanaf de aftrap lag het initiatief bij de bezoekers dat in de beginfase gemakkelijk voetbalde. Nieuwerkerk kwam in het eerste kwartier in het stuk niet voor en wist in de beginfase ook niet echt op de helft van de tegenstander te komen. Toen VVGZ in de 7e minuut op voorsprong kwam via een strafschop door een te late tackle van Maurice Treffers, leek even een doemscenario als tegen Sparta in de maak, maar de thuisploeg herpakte zich in de fase erna. Het verschil was ook dat Nieuwerkerk over Stefan van der Vlegel beschikt. Hij was het die goed voorbereidend werk van o.a. Stefan van Diest in de 22e minuut met zijn u Leeu omboog in de schitterende gelijkmaker en daarmee zijn 14e(!) treffer van het seizoen liet noteren. Dat Nieuwerkerk in de 28e minuut zelfs de leiding nam, was op dat moment geenszins de verhouding op het veld. Remco Langerveld zag zijn voorzet mislukken, maar de doelman van de bezoekers greep bij de onschuldig lijkende voorzet volkomen mis en Nieuwerkerk stond verrassend op voorsprong. Het spel kwam daarna wel wat meer in evenwicht, maar de verdediging van beide ploegen gaven weinig weg tot aan de rust.

Na rust met twee ongewijzigde ploegen eenzelfde spelbeeld als in de laatste fase van de eerste helft. Het eerste doelgevaar kwam van de kant van Nieuwerkerk. Remco Langerveld’s schot werd echter door de doelman van VVGZ gekeerd ten koste van een hoekschop. Het antwoord van de bezoekers kwam snel, maar hier bracht de paal redding voor de thuisclub. Het spel werd wat slordiger en VVGZ wist ook niet de sterke Nieuwerkerkse defensie met de vandaag excellerende Menno Homan echt onder druk te zetten. Remco Langerveld werd in de 70e minuut afgelost door O23 speler Levi Sturm. VVGZ ging in het laatste kwartier vol voor de gelijkmaker en dat gaf Nieuwerkerk ook weer meer ruimte voor de tegenaanval. In de 82e minuut een dubbele wissel. Stefan van Diest ging wat aangeslagen naar de kant en Jesse Asowata was zijn vervanger. Ook voor Kevin Kamerbeek zat de wedstrijd erop. Zijn vervanger Rens Herweijer bracht in de slotfase met zijn fysiek en spel exact wat de thuisploeg in deze slotfase nodig had. Rowendey Schoop (sterk in het laatste deel) zag in de 85e minuut zijn schot op aangeven van Stefan van der Vlegel op de lat uiteen spatten. In de tegenaanval was een knappe redding nodig van doelman Kevin de Geus om de gelijkmaker te voorkomen. Het bleef spannend tot het laatste fluitsignaal, maar echt in de problemen kwam Nieuwerkerk niet meer. De zege zorgde voor veel vrolijke gezichten bij de thuisploeg, want VVGZ liet vandaag beslist zien tot de betere tegenstanders in deze competitie te behoren.

Opstelling: Kevin de Geus – Bart Meeske – Maurice Treffers – Menno Homan – Kevin Kamerbeek (82. Rens Herweijer) – Stefan van Diest (82. Jesse Asowata) – Stefan van der Vlegel – Shane van den Engel – Remco Langerveld (70. Levi Sturm) – Rowendey Schoop – Philippe den Hartog

Verslag: VV Nieuwerkerk/Paul van Leeuwen

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.