Schade door jaarwisseling beduidend lager

Tijdens de jaarwisseling en de periode daaraan voorafgaand zijn 10 prullenbakken en 15 verkeersborden vernield. Er is geen schade aan zitbanken of speeltoestellen. Wel is de
beglazing van 4 bushokjes vernield in aanloop naar de jaarwisseling in Zevenhuizen. De kosten daarvan komen voor rekening van de exploitant. In totaal wordt de schade voor de jaarwisseling 2022-2023 geraamd op ongeveer €6.500,00. Dit is beduidend lager dan voorgaande jaren.

De schade tijdens voorgaande jaarwisselingen was ca. €35.000,- (2020-2021) en ca. €27.000,- (2021- 2022). In 2021-2022 werden 30 prullenbakken en 60 verkeersborden vernield. Ook zorgde de schade aan zitbanken en speeltoestellen toen voor een hoge kostenpost. Burgemeester Han Weber: “Elke schadepost er één teveel, onwenselijk én bovendien een aantasting nvan het gevoel van veiligheid. Daarom blijft het noodzakelijk om alles in het werk te stellen om het schadebedrag tijdens de jaarwisseling beperkt te houden. Daar hebben we met z’n allen – gemeente, politie, handhaving én inwoners – een belangrijke taak in. Voorafgaande aan de jaarwisseling blijft de gemeente dus ook inzetten op bewustwording en preventie.”

(Foto: archief)

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.