Illegaal vuurwerk, goederen voor drugs, opslag van lachgas en dieren aangetroffen

Bij een integrale controle in Moordrecht door team Veiligheid Zuidplas in samenwerking met de politie Waddinxveen/Zuidplas, omgevingsdienst Midden Holland, Handhaving Zuidplas en Douane zijn recent meer dan 100 opslagunits gecontroleerd. Het overgrote deel was prima in orde, in enkele units werden misstanden aangetroffen.

???????? ??????????? ?? ???????? ????????
In een opslagunit werden goederen voor de hennepteelt en illegaal (zwaar) vuurwerk aangetroffen. Het vuurwerk, onder meer zware categorie mortieren, lagen onbeschermd weggestopt onder spullen. Levensgevaarlijk en een gespecialiseerd bedrijf heeft dit afgevoerd. Kosten worden op de overtreder verhaald. De politie maakte voor beide zaken proces-verbaal op. De zaak is in onderzoek.

foto: Team Veiligheid

??????
Daarnaast bleken in de unit ook kleine dieren aanwezig, hoewel de unit donker en afgesloten was. Een vogel stond in een kooi weggezet tussen allerlei spullen, evenals een bijna leeg aquarium met vissen. Leefomstandigheden waren slecht. De dierenpolitie heeft de zaak in behandeling.

??????? ?? ?????? ?????
In een andere unit werden veel lachgas-cilinders aangetroffen in strijd met opslagvoorschriften. Ook werd de locatie gebruikt om lachgas in grote getale te gebruiken. De ODMH heeft dit in onderzoek. Er werden in drie units ook hoeveelheden sterk alcoholhoudende drank gevonden. Sterk vermoeden dat hierover geen accijnzen betaald zijn. De Douane onderzoekt dit.

??????-?????????????
Naast diverse kleine milieu-overtredingen, werd er in een unit een in elkaar geknutselde spuiterij geconstateerd. Een eenvoudige slang door een raampje naar buiten zonder filters moest dienen als goede afzuiging. Milieuvoorschriften totaal niet in acht genomen. ODMH doet ook hier onderzoek.

??????????
De controle werd uitgevoerd in goede samenwerking met de verhuurder. Burgemeester Han Weber: ‘Ik ben blij met de coöperatieve houding van de verhuurder. Het is belangrijk om gezamenlijk criminaliteit tegen te gaan en samen te werken aan een veilige leefomgeving’.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.