Zuidplas-Sport: Nieuwerkerk boekt moeizame zege op Binnenmaas

De 0-3 uitslag zaterdag 10 december doet vermoeden dat de Nieuwerkerkse zege eenvoudig tot stand kwam, maar niets is minder waar. Nieuwerkerk nam pas in de slotfase door twee treffers van Stefan van der Vlegel echt afstand. Het hield de thuisploeg door slordig en weinig ideerijk spel lang in de wedstrijd. De conclusie is dat de winterstop op het juiste moment is gekomen is voor de ploeg van trainer Ron Luijten die straks in 2023 aan zijn laatste deel van zijn contract bij Nieuwerkerk begint.

Bart Meeske was terug van zijn blessure, maar zat en bleef de gehele wedstrijd op de bank. Philippe den Hartog was vanwege een blessure niet inzetbaar. Rens Herweijer was op vakantie. Werkzaamheden verhinderde Rowendey Schoop aan de aftrap te staan, maar de aanvalsleider kwam in de tweede helft nog wel aan bod. En er was vandaag geen basisplaats voor Shane van den Engel. Kortom: Trainer Ron Luijten moest flink sleutelen aan de opstelling van zijn team. Basisplaatsen waren er derhalve vandaag voor Remco Langerveld, Rick Kramer, Jesse Asowata en Kevin Kamerbeek.

Vanaf de aftrap nam Nieuwerkerk het initiatief en speelde de wedstrijd zich grotendeels af op de helft van Binnenmaas. Kansen waren er in de openingsfase voor Remco Langerveld en Rick Kramer, maar echt overtuigend waren de doelpogingen niet. Deze tendens werd door Nieuwerkerk ook daarna voortgezet, maar het moest wel alert blijven op de momenten dat bij Binnenmaas de behendige vleugelspits Jannick van der Laan in het spel werd betrokken. Deze speler stond veelal aan de basis als de thuisploeg iets aanvallend ondernam. Dat Nieuwerkerk toch de leiding nam, was gezien de verhouding niet geheel verrassend. Een hoekschop van Remco Langerveld in de 41e minuut kwam voor de voeten van verdediger Menno Homan die raak schoot en de prima jonge doelman Dirk Boonstoppel van de thuisploeg daarmee voor het eerst deze middag verschalkte. Met deze stand gingen beide ploegen ook rusten.

Na rust bleef het spel van Nieuwerkerk op het gladde en zware veld stroperig en kwam het nauwelijks in de buurt van het strafschopgebied van de thuisploeg. Daarentegen speelde Binnenmaas wat offensiever en kwam nu vaker op de helft van Nieuwerkerk. In de 53e minuut kon Jesse Asowata niet verder en werd vervangen door Shane van den Engel. Direct na deze wisseling was er een goede kans voor Binnenmaas, maar doelman Kevin de Geus redde met de vuisten. Deze wake-up call was helaas nog niet besteed aan de Nieuwerkerkers, want het spel werd er niet beter op. Met Rowendey Schoop in de plaats voor Rick Kramer was er de hoop dat het laatste half uur verandering zou brengen, maar het was juist opnieuw de thuisploeg dat dichtbij een treffer was. De paal zorgde voor opluchting bij de meegereisde Nieuwerkerkse supporters. Vlak nadat Remco Langerveld plaats maakte voor Bilal Ouahabi waren er opnieuw kansen voor Binnenmaas. Het was wederom doelman Kevin de Geus die zijn ploeg voor de gelijkmaker behoedde. Binnenmaas zette in de slotfase alles op alles en als zo vaak wist Nieuwerkerk die ruimte te benutten. Eerst was het Rowendey Schoop die zich ontdeed van drie tegenstanders en de bal aflegde op Stefan van der Vlegel. Ondanks dat de aanvoerder en topscorer als veel ploeggenoten een moeizame wedstrijd speelde wist hij hiermee wel raad en doelman Dirk Boonstoppel van de thuisploeg moest voor de tweede keer deze middag de bal uit het net halen. Ook de derde treffer in blessuretijd kwam op conto van Stefan van der Vlegel die na goed werk van Shane van den Engel zijn tegenstander de hielen liet zien en Nieuwerkerk met zijn dertiende(!) treffer van het seizoen op 0-3 bracht.

Debuteren met een tweede plaats bij de winterstop is een mooie prestatie. Nieuwerkerk doet volledig mee in deze klasse en daar mag het trots op zijn. Hopelijk bezorgt de ploeg trainer Ron Luijten straks aan het einde van het seizoen een mooi afscheid. Dat verdient hij ook na een periode van vijf jaar waarin hij met zijn ploeg tweemaal promoveerde en twee keer de competitie vroegtijdig door Corona zag worden afgebroken.

Opstelling:
Kevin de Geus – Kevin Kamerbeek – Maurice Treffers – Menno Homan – Rens Blok – Jesse Asowata (53. Shane van den Engel) – Stefan van Diest – Stefan van der Vlegel – Rick Kramer (59. Rowendey Schoop) – Remco Langerveld (73. Bilal Ouahabi) – Shayron Curiël) 

Verslag: Paul van Leeuwen/ VV Nieuwerkerk

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.