Capelle kan opgelucht ademhalen: ‘bandenprikker’ aangehouden

De politie heeft vrijdagavond 25 november een 34 jarige man weten aan te houden welke wordt verdacht van het lek steken van honderden autobanden in voornamelijk Capelle aan den IJssel. Een inwoner tipte de politie over een verdachte situatie, waarna de man werd aangehouden. Er wordt onderzocht of dit daadwerkelijk de verantwoordelijke is voor alle vernielingen.

De afgelopen tijd was het elke avond wel raak. Inmiddels zijn er minimaal 250 aangiftes binnen van mensen die ’s ochtends hun banden lek gestoken terugvonden. Dit leidde logischerwijs tot veel onrust. Het was de politie er dan ook alles aan gelegen de vernieler snel te stoppen. Tientallen agenten van verschillende afdelingen surveilleerden en postten de afgelopen avonden en nachten in de gebieden waar de serievernieler toesloeg. Zij kregen daarbij versterking van onder andere Toezicht en Handhaving van de gemeente en een droneteam.

De Capelse Burgemeester Peter Oskam: “De politie heeft voortreffelijk werk verricht met de aanhouding van een verdachte vrijdagnacht. Met hulp van een tip van een bewoner. Ik ben oprecht opgelucht want deze situatie had niet langer moeten duren. Het zorgde voor heel veel angst, onveiligheid en overlast voor mensen met hoge kosten door de vernielingen aan banden van auto’s en scooters.”

“De politie heeft veel manschappen ingezet deze week met ondersteuning van gemeentelijke collega’s van Handhaving. Ook de alertheid van bewoners die tips en beelden hebben gedeeld hebben een bijdrage geleverd bij de aanhouding. Daarvoor veel dank. Ik roep mensen die slachtoffer zijn geworden van de ‘bandenprikker’ nogmaals op om aangifte te doen bij de politie.”

Ook de buurtbewoners waren erop gebrand om de dader snel te vinden. Een van hen belde een politie over een verdachte situatie op de Treviso in Krimpen aan den IJssel. Na de melding konden agenten die in de buurt waren snel een verdachte aanhouden op de Tiendweg. Hij wordt verhoord, en onderzocht wordt of hij degene is die verantwoordelijk is voor alle vernielingen. Het onderzoek wordt voortgezet. Mensen die slachtoffer zijn geworden van de bandenprikker, kunnen aangifte doen via www.politie.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.