Zuidplas-Sport: Nieuwerkerk verslaat Neptunes in spannend duel

VoetbalVereniging Nieuwerkerk toonde zaterdag 19 november aan over veerkracht en een portie gezonde vechtlust te beschikken. Tot tweemaal toe kwam Neptunus op voorsprong, maar de Nieuwerkerkers trokken tenslotte aan het langste eind door na rust de 2-1 achterstand om te buigen in een 2-3 overwinning. Zonder schade kwam deze mooie overwinning niet tot stand. Bart Meeske moest voor rust al naar de kant met een hamstringblessure en het is nog maar de vraag of de rechter flankverdediger voor de winterstop nog in actie kan komen. In de beladen slotfase trok de uitstekend fluitende scheidsrechter Maurice Scherpenhuyzen een tweede gele kaart voor Maurice Treffers die hem de volgende wedstrijd automatisch aan de kant houdt.

Trainer Ron Luijten had vandaag een complete selectie. Dus Rens Herweijer had de ziekenboeg verlaten en begon vanaf de bank.

Neptunus begon fel aan de wedstrijd en had na enkele minuten bijna succes, maar de bal schampte de bovenkant van de lat. Nieuwerkerk had duidelijk wat tijd nodig om wat onder de druk uit te komen, maar juist in die fase liep het wel tegen een achterstand aan. De thuisclub zette in de 15e minuut op links een prima aanval op en had succes uit de daaropvolgende scherpe voorzet die bij de tweede paal kon worden binnengetikt. Het was meteen duidelijk dat het een wedstrijd zou worden van hard werken, fysieke duels en twee aanvalslinies die beiden in staat waren zo maar de wedstrijd te beslissen. In de 24e minuut kwam Nieuwerkerk langszij. Daarvoor had het via Rowendey Schoop al twee keer de kans laten liggen, maar nu had de aanvalsleider wel succes met een mooie actie achter het standbeen langs. De aanvalsactie begon bij Menno Homan en Shayron Curiël, waarna Stefan van der Vlegel overzicht behield en Rowendey Schoop bediende. Nieuwerkerk en Neptunus bleven daarna waar mogelijk de aanval zoeken. Beiden creëerden kansen, maar doelpunten bleven vooralsnog uit. Dit gebeurde intussen wel zonder de ongelukkige Bart Meeske die vanwege een hamstringblessure niet verder kon en voor Rens Herweijer plaats maakte. Vlak voor rust kwam de thuisclub ietwat gelukkig op voorsprong. Een te zachte terugspeelbal van Shane van den Engel kon niet door doelman Kevin de Geus worden onderschept en voor de tweede keer keek Nieuwerkerk vanmiddag tegen een achterstand aan. Met deze stand gingen beide ploegen ook de rust in.

In de tweede helft was het eerste gevaar wederom van de thuisploeg. Opnieuw was de lat een sta-in-de-weg. Nieuwerkerk werd nu feller en met name op het middenveld gingen hier Stefan van Diest en Rens Herweijer voorop in de strijd. Eerst volleyde Philippe den Hartog uit een voorzet van Shayron Curiël snoeihard op doel, maar de bal smoorde in de doelmond. Toch had Nieuwerkerk daarna snel succes. Shayron Curiël (uitgeweken naar rechts) vond Stefan van der Vlegel vrij aan de andere kant en de aanvoerder schoot hard en laag de gelijkmaker binnen. Nieuwerkerk wilde nu meer en ging op jacht naar een derde treffer. Neptunus zag eerst nog een vloeiende aanval wegens buitenspel geen doelpunt opleveren, maar in de 70e minuut kwam Nieuwerkerk voor het eerst deze middag op voorsprong. Het was uitgerekend Stefan van Diest, de ex speler van de thuisploeg, die bij het uitverdedigen van Neptunus meteen druk zette, de bal op zijn tegenstander veroverde en vervolgens hard en doeltreffend uithaalde. Dat de slotfase nog alle kanten op kon, was gezien het spelverloop niet verwonderlijk, want ook Neptunus liet steeds meer in de duels de tanden zien. Nieuwerkerk bleef echter verdedigend ook in numerieke minderheid (tweede gele kaart Maurice Treffers) in de slotfase attent en hield prima stand. Een zwaar bevochten overwinning waarin Nieuwerkerk als team streed tot aan de laatste minuut en opnieuw aantoont een aanwinst voor de tweede klasse te zijn.

Opstelling: Kevin de Geus – Bart Meeske (32. Rens Herweijer) – Maurice Treffers – Menno Homan – Rens Blok – Shane van den Engel – Stefan van Diest – Stefan van der Vlegel – Philippe den Hartog – Rowendey Schoop – Shayron Curiël

Verslag: VV Nieuwerkerk / Paul van Leeuwen

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas: