´Niet iedereen heeft de energie compensatie nodig´

´Mocht je de energiecompensatie kunnen missen, doneer dan het te krijgen bedrag van 190 euro aan een hulpinstantie´. Dat is de vraag van Sepideh Pouwels die na haar vertrek eerder uit de PvdA/GroenLinks Zuidplas onder de naam Groep Pouwels een eenmansfractie vormt in de gemeente Zuidplas.

Alle huishoudens in Nederland krijgen in November en December een compensatie van 190 euro van het Rijk. In een persbericht roept de partij inwoners van Zuidplas, die deze compensatie eigenlijk kunnen missen, op om minder daadkrachtige huishoudens in de gemeente te helpen.

Volgens de partij staat de gemeente open voor hulpvragen, maar is volgens Pouwels te afwachtend. Een eerdere motie van Groep Pouwels werd in de gemeenteraad verworpen, de motie betrof het verzoek aan het college van B&W om maximaal de ruimte te zoeken en te benutten om ander andere gezinnen en huishoudens in de knel spoedig te kunnen helpen. Onder andere deze motie haalde het uiteindelijk niet.

Pouwels schrijft in het persbericht: ´Deze motie heeft het niet gehaald, maar meer draagkrachtige inwoners kunnen nu wel de minder draagkrachtige inwoners op een eenvoudige manier een steuntje in de rug bieden door de energiecompensatie te doneren aan een van de twee stichtingen (Stichting Zuidplas Helpt en De Boodschappenkast-Zuidplas)´.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.