Zuidplas wordt Respect Gemeente

De gemeente Zuidplas is partner geworden van de nationale Week van Respect. “Respect is een heel belangrijk onderwerp om over te blijven praten”, zegt burgemeester Han Weber. “Dat willen wij door Respect Gemeente te worden nog duidelijker benadrukken.” De nationale Week van Respect is dit jaar van 7 tot 13 november.

De Week van Respect richt zich vooral op jongeren. Volgens de Respect Foundation “begint respectvol samenleven bij kinderen en jongeren, de generatie van de toekomst. Want wat je jong leert, neem je de rest van je leven mee. Door hen te inspireren en te activeren om zélf bij te dragen aan een samenleving waarin zij zich thuis voelen, bouwen we op structurele wijze aan een respectvolle samenleving.” Collegeleden van de gemeente Zuidplas geven daarom ook tijdens de Week van Respect gastlessen in diverse klassen.

RespectBox
Scholen, sportverenigingen en jongerenorganisaties uit een Respect Gemeente kunnen gemakkelijker aansluiten bij de landelijke Week van Respect. Zo is het mogelijk voor hen om een gratis RespectBox aan te vragen. Burgemeester Weber: “We zien veel gedrag in de maatschappij dat we niet mogen tolereren. Gelukkig zijn scholen en sportclubs hard bezig met het onderwerp respect. Door Respect Gemeente te worden kunnen wij hen daarin ondersteunen, onder meer door de expertise van de Respect Foundation.”

De nationale Week van Respect
Sinds 2006 organiseert de Respect Foundation de nationale bewustwordingscampagne Week van Respect, die al 2,5 miljoen jongeren heeft bereikt. Dit jaar is het de 17e editie. Tijdens de Week van Respect gaan honderden gastsprekers het land in om hun persoonlijke verhaal te delen met de kinderen en jongeren. De kracht van het persoonlijke verhaal is al 16 jaar één van de belangrijkste elementen in de Week van Respect. Meer informatie over de Week van Respect is te vinden op www.weekvanrespect.nl.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.