Woonbron verwelkomt 900 nieuwe huurders Zuidplas

Op 30 september heeft woningcorporatie Woonbron 900 nieuwe huurders mogen verwelkomen in de gemeente Zuidplas. Naast huurders van woningen, zijn daar ook 2 zorginstellingen en 5 bedrijfsruimtes door Woonbron overgenomen van Vestia. Arthur Oerlemans, directeur Woonbron: “We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om de overgang voor de huurders zo soepel mogelijk te maken. We kijken ernaar uit om samen met hen te werken aan nog meer woonplezier.”

Het overnemen van bezit, zoals nu van Vestia, is altijd een flinke klus. Gegevens over het vastgoed en van huurders moeten een plek krijgen in de systemen van Woonbron, huurders moeten worden geïnformeerd over hoe zaken zijn geregeld en er moet veel kennis worden overgedragen.

Een vertrouwd gezicht

Eén van de mensen met veel kennis over het voormalige bezit van Vestia in Zuidplas, en dan met name Nieuwerkerk aan den IJssel, is Fred de Groot. De Groot was complexbeheerder voor Vestia maar nu in dienst van Woonbron. Niet alleen blijft hiermee veel kennis behouden, ook is hij een vertrouwd gezicht voor bewoners.

De Groot: ‘Ik heb het altijd erg naar mijn zin gehad in Nieuwerkerk dus ik ben blij dat ik hier kan blijven werken. Qua onderhoud is er ook nog genoeg te doen, al maken vooral de mensen die er wonen het werken in deze complexen mooi. Ik krijg meerdere keren per week de vraag ‘hoe het ermee staat’, de overname door Woonbron. Je kunt dus wel zeggen dat het leeft bij bewoners. De verwachtingen over de nieuwe huisbaas zijn hooggespannen.’

Thuis in de wijk

De huurders zijn inmiddels geïnformeerd over hoe zaken als het indienen van een reparatieverzoek, het betalen van de huur en het afrekenen van bijvoorbeeld stookkosten zijn geregeld bij Woonbron. Uiteraard willen we ook graag persoonlijk kennismaken met bewoners en meteen kijken waar hulp nodig is. Zo zal binnenkort de Woonbron KlusBus voorrijden en bewoners met kleine klusjes in huis helpen. Daarnaast proberen we in oktober bij alle bewoners aan te bellen en bieden we hen een klein welkomstpresentje aan. Woonbron doet er alles aan ook in Zuidplas thuis in de wijk te zijn en haar bewoners zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Behoud sociale huursector Zuidplas

Vestia had veel sociale huurwoningen in Zuidplas. Om te voorkomen dat door hun financiële problemen veel leeggekomen woningen naar de vrije sector gaan en duurder zouden worden, was het belangrijk dat andere corporaties woningen overnemen. Dat is nu gebeurd. Een deel is naar Woonbron gegaan, een deel naar Woonpartners Midden-Holland en een deel is alsnog bij Vestia gebleven.

Woonbron heeft eerder al de wens uitgesproken actief te worden in de gemeente Zuidplas. Met de overname van bezit van Vestia in deze gemeente is nu een belangrijke stap gezet. Bovenal ziet Woonbron dit als een mooie kans een bijdrage te leveren aan het behoud van de sociale huursector in Zuidplas. Daarnaast worden vrijgekomen woningen straks ook onder de aandacht gebracht van Rotterdammers die op zoek zijn naar een sociale huurwoning.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.