Met de Zonnebloem naar de Spido

Een boottocht met de Zonnebloem, ja daar krijg je onze deelnemers wel enthousiast voor.

En dat bleek ook wel. Met twee bussen van de opstapplaatsen bij de  verzorgingstehuizen Meander en Dianthus togen wij naar de opstapplaats van de Spido. Rond tien uur waren de meeste gasten present. We hadden de vertrektijden iets vervroegd omdat we als groep eerder de boot op konden. Ook zijn er werkzaamheden in Rotterdam die voor verkeershinder zorgden. Dat bleek wel onderweg. We deden er langer over dan normaal om er te komen.

Voor de rolstoelers was er een lift op de bus. Zij konden zo veilig en snel de bus ingetakeld worden. Voor de rollators was er voldoende ruimte in de bagaruimte in de bus. 

De boot opkomen was prima te doen. De Spido is goed op berekend op rolstoelen en rollators en geholpen door onze vrijwilligers was iedereen snel op zijn, dan wel haar plaats. 

Iedereen kreeg een lunchpakket en onderweg kreeg iedereen koffie, thee of limonade aangeboden. Onderwijl genoot men van het uizicht. De Rotterdamse haven is voor de meesten toch iets magisch. 

Aan boord was er voldoende tijd om elkaar van alles te vertellen, waren er verrassende ontmoetingen en is er genoeg te zien. 

Eén van de deelnemers vertelde ons: “Het is jaren geleden dat ik met de Spido meegegaan ben. Ook ben ik al tijden niet meer in Rotterdam geweest. Wat is het allemaal veranderd. Het is zo leuk om met de Zonnebloem dit te doen. Het was een zeer geslaagde dag!” Nou dat vonden we allemaal.

Rond half drie arriveerden de bussen weer in Nieuwerkerk. Iedereen kon terugzien op een leuk uitstapje. Vrijwilligers zorgden ervoor dat de deelnemers weer veilig thuis kwamen. 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-6.png

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Related

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.