Prinses Beatrix bij viering 300 jaar Bovenmolen in Zevenhuizen

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is vrijdagmiddag 9 september aanwezig bij de viering van het driehonderd-jarig bestaan van de Bovenmolen in Zevenhuizen.
 

De Bovenmolen is één van de vier molens van de molengang in Zevenhuizen. Samen overbruggen zij een hoogteverschil van ongeveer 4,5 meter tussen de rivier de Rotte en de polder. Sinds 1952 heeft een elektrisch gemaal de taak van de molens overgenomen. De vier molens zijn nog intact en maalvaardig en kunnen bij calamiteiten hun oude taak weer opnemen.
 

Prinses Beatrix bezoekt de Bovenmolen en spreekt met de molenaars van de molenviergang over hun werk, over de geschiedenis en de instandhouding van de molens en over de recente restauraties. Ook gaat de Prinses in gesprek met bestuursleden van de Stichting Molenviergang Zevenhuizen, de Vereniging Molenvrienden Rottemerengebied en vertegenwoordigers van andere betrokken organisaties. Tijdens de viering van het driehonderdjarig bestaan wordt het beheer van de Bovenmolen overgedragen aan de zevende generatie van één molenaarsfamilie.      
 

Prinses Beatrix is beschermvrouwe van Vereniging De Hollandsche Molen.

(foto: Dank aan Jolanda Bakker).

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.