Hittegolf: Zuidplas massaal op zoek naar verkoeling

Zuidplas zucht onder het zeer warme zomerweer en zocht ook vandaag verkoeling bij de diverse recreatiemogelijkheden in de regio. De hittegolf is een feit, de droogte houdt nog aan.

Zaterdagmorgen om 10:00 uur werd in Den Bilt een temperatuur gemeten van 25 graden en daarmee is aan de voorwaarden voldaan voor een officiële hittegolf. Sinds dinsdag zijn de maxima boven 25 graden uitgekomen en woensdag, donderdag en vrijdag werd het tropisch warm. Zaterdag is de vijfde zomerse dag met een maximumtemperatuur van 25 graden en meer.

Op de diverse stranden rondom de Zeverhuizenplas was het de gehele zaterdag erg druk en konden bezoekers maar moeilijk aan een parkeerplek komen. Ook in het Nieuwerkerkse Polderbad was het weer een topdrukte. Het zwembad is deze dagen erg populair en mocht afgelopen vrijdag zelfs de 10.000e bezoeker verwelkomen.

De droogte heeft buurgemeente Capelle aan den IJssel doen besluiten een barbecue verbod in te stellen in het Capelse Schollebos. De kans op brandgevaar is nu te groot en dat brengt gevaar voor mens, dier en natuur met zich mee. Vanwege de droogte en het brandgevaar maait de gemeente Capelle vanaf vandaag bermen in de stad. Men doet dit rond het Schollebos en op verschillende plekken in Fascinatio en de Abram van Rijckevorselweg. Ook doet de Capelse gemeente een oproep om verstandig om te gaan met vuur en barbecueën in tuinen. De gemeente Zuidplas is tot dusver nog niet met dergelijke maatregelen naar buiten getreden.

Wel valt bij de collega ‘s van Gouwe IJsselnieuws te lezen dat het waterspektakel in Nieuwerkerk aan den IJssel dit jaar geen doorgang kan vinden. Het jaarlijkse populaire watergevecht op het teerveldje naast de Ringvaartkerk trekt jaarlijks vele honderden kinderen. De veiligheidsregio Hollands Midden heeft de brandweer en waterbedrijf Dunea geen toestemming gegeven in verband met de watertekorten in ons land.

Onze Nieuwerkerkse weerman Leen de Koning meldt op zijn weersite dat zondag wederom de zon schijnt, maar in de loop van de dag ontstaan er ook enkele wolkenvelden. Het blijft overal droog. De zwakke wind waait uit het oosten tot noordoosten. In de middag wordt het 31 graden.

´Maandag en dinsdag minder heet, maar de kans op neerslag blijft nog klein. De zwakke wind gaat op maandag uit het zuiden, op dinsdag uit het westen waaien. In de middag maxima rond de 27 graden. Vanaf woensdag lijkt de kans op buien een stuk groter te worden ´.

Drukte bij het parkeren rondom de Zevenhuizerplas

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.