Wie verdient de Cultuurprijs Gemeente Zuidplas 2022

Net als andere jaren kan iedereen in de gemeente Zuidplas een persoon, een vereniging, stichting of instantie aandragen voor de Cultuurprijs gemeente Zuidplas 2022. Of denkt u zelf voor nominatie in aanmerking te komen? Dat kan ook. Meld dit dan met motivatie vóór 1 september 2022 via info@scnz.nl. De bekendmaking van de winnaar en de prijsuitreiking vinden plaats tijdens de Nationale Kunstweek 2022.

Werkwijze aandragen kandidaten met motivatie
Alle ‘spelregels’ op een rij:
Iedere inwoner van de gemeente Zuidplas mag personen (ook zichzelf) of instanties aanmelden die minimaal twee jaar in de gemeente Zuidplas zijn gevestigd en actief zijn bij uitingen van beeldende kunst, architectuur, fotografie, cinematografie, multimedia, muziek, dans, poëzie, theater, proza, erfgoed of een combinatie hiervan.
De uitingen moeten vernieuwend zijn en de kunstbeleving stimuleren. De uitingen moeten een uitstraling en promotionele waarde hebben. Verworven erkenningen en onderscheidingen tellen mee bij de beoordeling. Aanmelden van de kandidaten vóór 1 september 2022 via het secretariaat van Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas info@scnz.nl.
De argumentatie voor de nominatie dient goed te zijn onderbouwd. De jury nomineert maximaal drie kandidaten en draagt de winnaar voor aan het college van burgemeester en wethouders van Zuidplas Het college neemt in principe het advies van de jury over.

Cultuurprijs Gemeente Zuidplas
De Cultuurprijs is een initiatief van de Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas (SCNZ) en wordt jaarlijks in samenwerking met de gemeente Zuidplas uitgereikt. De gemeente Zuidplas eert met deze prijs een persoon of organisatie die een belangrijke bijdrage levert aan cultuur in de gemeente Zuidplas. De winnaar krijgt een mooi aandenken en mag 850 euro toekennen aan een cultureel doel naar keuze binnen de gemeente.

Meer informatie?
Meer informatie is te vinden op de website van Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas, www.scnz.nl.

lees ook:

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-6.png
Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.