Ringvaart loopt over: Hoogheemraadschap plaatst dam

Hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard hebben deze week een zogenoemde slamdam aangebracht op de dijk langs de Ringvaart in Nieuwerkerk aan den IJssel. Op deze manier kan het water over de dijk komt tegenhouden.

Eerder verhoogde het Hoogheemraadschap het waterpeil om zo te voorkomen dat zout zeewater onder andere de Ringvaart instroomt. Dit hoge waterpeil leidde dit weekend er toe dat er ter hoogte van Kortenoord water de dijk over stroomde. Voor de dijk is dit geen probleem want de dijk heeft een sterk kleidek. Om lokaal wateroverlast te voorkomen heeft men de top van de dijk verhoogd met een zak gevuld met water.

Foto: Hoogheemraadschap Schieland-Krimpenerwaard.
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-6.png

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.