Politie ontdekt hennepkwekerij woning Vlist Nieuwerkerk, Burgemeester sluit woning

Dinsdag 2 augustus is op last van de burgemeester Han Weber een woning gesloten aan de Vlist te Nieuwerkerk a/d IJssel. Dit na overtredingen Opiumwet.

??????????????
Eerder werd door politie_Waddinxveen-Zuidplas in de woning een hennepkwekerij ontdekt na een melding via Meldmisdaadanoniem. Daarbij werden 2 verdachten op heterdaad aangehouden. Ook werden zakken met geoogste hennep gevonden. Ter plaatse bleek door de aanwezige kwekerij ook sprake van een gevaarlijke situatie. Er was brandgevaar door ondeskundig geknutsel aan de elektriciteitsvoorziening waarbij onder meer kabels buiten de meters om ‘aangelegd’ waren. Stedin nam hier direct maatregelen en koppelde de installatie af. In de woning was ook een hoge concentratie koolmonoxide aanwezig, dat vormde groot risico voor de gezondheid van aanwezige personen en dieren.

??????????
De woning werd onderverhuurd. Uit onderzoek is vastgesteld dat de verhuurder ingebreke is gebleven. Er bleek onder meer sprake van onvoldoende toezicht, geen goed zicht op de financiële situatie of achtergrond huurder, terwijl sprake was van buitensporige hoge huur. Ook werden contante betalingen geaccepteerd en was betalingsverkeer niet goed inzichtelijk. Onacceptabel, het zet de deur open voor criminele activiteiten. Hoewel de verhuurder aangaf tegoedentrouw te hebben gehandeld, ontslaat dit de verhuurder niet van zijn verantwoordelijkheid in het uitoefenen van goed verhuurderschap.

???? ????????
Uit onderzoek bleek sprake van bedrijfsmatige handel in verdovende middelen. Het is daarom onder meer noodzakelijk de bekendheid van de woning als drugspand in het criminele circuit weg te nemen. De handel in onder andere hennep neemt ook excessief geweld met zich mee. Om risico’s op represailles e.d. te voorkomen en rust in de directe omgeving te houden, is sluiting van de woning gewenst.

?????? ?????
De anonieme melding is direct opgepakt met goed resultaat. Vermoed jij illegale activiteiten? Meld misdaad anoniem via 0800-7000 of politie 0900-8844/112(spoed),

Bron: Team veiligheid gemeente Zuidplas.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Delen vinden wij leuk

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.