Orgel en panfluit op dubbelconcert in Moordrecht op vrijdag 2
september 2022

Vrijdag 2 september verzorgt de bekende Canadese organist André Knevel een orgelconcert in de oude Dorpskerk in Moordrecht. Als solist treedt ook op Lyselotte Rokyta met panfluit.

Het programma is gevarieerd samengesteld met nummers voor alleen orgel en enkele populaire muziekstukken die geschikt zijn voor samenspel met de panfluit, waaronder componisten als J.S. Bach, M. Camidge, G. Belier, Edgar Elgar. Daarnaast staan nog enkele koraalbewerkingen van Klaas Jan Mulder op het programma en een improvisatie van André zelf.

De kerk bezit een mooi historisch orgel uit 1773 van de Vlaamse orgelbouwer Louis del Haye uit Antwerpen. Het orgel kent een grote draagkracht en een heldere, sprankelende klank en is daardoor goed geschikt voor het vertolken van alle soorten stijlperioden in de muziekliteratuur. André Knevel heeft de uitnodiging om naar Moordrecht te komen graag aangenomen en daarmee wordt Moordrecht opgenomen in zijn ‘ Holland tournee ‘ voor 2022. De afgelopen twee jaar kon dit door corona helaas niet doorgaan. Het aansprekende orgelspel en de vertolking van de romantische orgelwerken door deze organist zijn reeds voldoende bekend. De stichting is dan ook blij om u dit concert weer te kunnen aanbieden. Wij kunnen dit concert ten zeerste aanbevelen en ontmoeten u dan ook graag op 2 september in Moordrecht.

Het concert vindt plaats in de Dorpskerk, Kerkplein 12, 106, 2841 XM te Moordrecht. Aanvang is 20:00 uur en de toegang bedraagt €10. Voor kinderen en CJP bedraagt de toegang €5. Van harte welkom!

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.