De Zonnebloem bezoekt Expo Gouda Maakt

De Zonnebloem afdeling Nieuwerkerk aan den IJssel heeft de Expo Gouda Maakt bezocht, een verslag van deze vereniging.

¨Het was vandaag wat minder weer en dus een mooie dag om een bezoek te brengen aan de Expo Gouda Maakt. Het uitstapje leek wel een beetje op een boek van Agatha Christie, waar telkens iemand afviel. In de loop van de tijd bleken vrijwilligers en deelnemers die vandaag op stap zouden gaan ziek te zijn. 

Corona heerst nog, zo bleek maar. 

We bleven voor vandaag met zijn drieën over; te weten een vrijwilliger met twee deelnemers. We mochten, heel plezierig, gratis parkeren op het terrein van Croda. Bij binnenkomst was het even knipperen met de ogen. We wisten niet wat we hadden verwacht, maar dit toch niet. 

Een zaal, zonder iemand te zien, met diverse tv toestellen die aanstonden. Een Expo, met zo op het zicht weinig lijn. Kop noch staart. Na ons even te hebben georriënteerd, bleek er wel iemand te zijn, alleen was die bezig in het winkeltje achter. 

Na een praatje met deze vrijwilliger bleek er toch wat meer lijn in te zitten dan we zo eerst dachten. De Expo bevat enorm veel informatie over 150 jaar industrialisatie en bedrijvigheid in Gouda. Leuke feiten en veel weetjes werden gepresenteerd. We leerden over de kaarsen, de kazen en de stroopwafels. 

Wist je dat voor de stroop van de stroopwafels aardappels noodzakelijk zijn? Nou wij niet. Ook was voor ons nieuw dat dankzij een apotheker er een kaarsenfabriek werd opgericht en dat er op enig moment ruim 1100 mensen daar werkten. De Kaarsenfabriek kwam er omdat de machines van de Goudsche Siroopfabriek in de zomermaanden doelloos stil lagen. 

Nou ja, allemaal leuke wetenswaardigheden over zaken die we altijd als vanzelfsprekend aanvaarden.

Gezellig dronken we nog een kop koffie met een speciaal stroopwafelkoekje. We zagen dat de zon inmiddels was gaan schijnen maar besloten dat het te koud was om op het terras te gaan zitten naast de Expo. Daarom vertrokken we weer naar Nieuwerkerk om daar bij Tapperij van de Berg nog even bij te praten!¨.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.