Bewoners van de historische dorpskern in Moordrecht hangen de was weer buiten

Welkom in Moordrecht, het mediterraanse dorp aan de Hollandsche IJssel! Zo luidt dit jaar de slogan voor Mediterraans Moordrecht, een zomers initiatief van bewoners, ondernemers en de gemeente in de historische dorpskern van Moordrecht. Na het grote succes van vorig jaar is ook dit jaar het oude centrum weer versierd met kleurrijke bloemen en waslijnen zoals je die ook in landen aan de Middellandse Zee ziet. Maak van 9 juli t/m 3 september een wandeling door smalle straatjes onder de waslijnen, eet een Italiaans schepijsje in de Dorpsstraat of drink een Frans wijntje op het Kerkplein. Óf bezoek een van de zomerse evenementen. Op www.mediterraansmoordrecht.nl vind je alle informatie om dit vrolijke buurtinitiatief maximaal te beleven.

Drie bruisende zaterdagen om na te genieten van je zomervakantie

Op zaterdag 20 augustus zal wethouder Frans Klovert Mediterraans Moordrecht officieel openen. Die dag – maar ook op de twee zaterdagen erna – barst Mediterraans Moordrecht los met allerlei activiteiten voor jong en oud. Zo vindt op 20 augustus Mini Montmartre plaats, een dag vol kunst, muziek en gezelligheid, waarop kunstschilders met hun ezel en canvas neerstrijken om kleine demonstraties te geven. Hou je van meer temperament? Kom dan op zaterdag 27 augustus naar Teatro del Sol, wanneer de straten zich vullen met theaterspelers, dansers en muzikanten en je op een verborgen pleintje een potje kunt schaken. Of zwerf op zaterdag 3 september door de oude dorpskern, op zoek naar die ene schat die je tijdens de bric-à-brac bij deelnemende bewoners in de tuin of op de stoep kunt vinden.

Mediterraans Moordrecht pakt dit jaar nog grootser uit

Deze zomer wappert er nog meer was boven de straten. Diverse zorginstellingen in de buurt beschilderden wasgoed en maakten er echte kunstwerkjes van. De waslijnen hangen dit jaar al vanaf het Kerkplein. Ook is er een webshop waar kleurrijke vlaggen en badhanddoeken van Mediterraans Moordrecht besteld kunnen worden. “Het is ongelooflijk met hoeveel enthousiasme mensen er dit jaar in gesprongen zijn,” vertelt het organiserende team. “Bewoners, ondernemers, sponsors, zorginstellingen: iedereen helpt mee om Mediterraans Moordrecht 2022 tot een nog groter succes dan vorig jaar te maken. Blijkbaar zijn de mensen in Moordrecht trots op hun dorp. En terecht, want het is hier toch ook echt net een plaatsje aan de Méditerranée!”

Meer info?

Check www.mediterraansmoordrecht.nl of volg Mediterraans Moordrecht op Facebook en Instagram.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.