Mogelijk crisisnoodopvang van vluchtelingen in Zuidplas deze zomer van 2 tot 4 weken (video)

Op dit moment is er een groot te kort aan opvangplaatsen voor vluchtelingen. De situatie in het opvangcentrum in Ter Apel is onhoudbaar en mensonterend. Daarom heeft de Rijksoverheid een nationale crisis uitgeroepen en de 25 veiligheidsregio’s en gemeenten gevraagd voor korte tijd vluchtelingen op te vangen, in ieder geval tot 1 oktober 2022. De gemeente Zuidplas wil graag onderdeel zijn van de oplossing. Het college heeft daarom besloten de mogelijkheid te bieden om voor een periode van 2 tot 4 weken ongeveer 100 vluchtelingen menswaardig op te vangen.

Sportcentrum De Zuidplas in Moordrecht is de meeste geschikte plek voor de noodopvang
De gemeente wil voor deze crisisnoodopvang sportcentrum De Zuidplas gebruiken. Deze locatie bleek een half jaar geleden al geschikt voor de crisisnoodopvang van Oekraïense vluchtelingen. Het plan dat de gemeente toen heeft gemaakt voor de inrichting kan nu weer gebruikt worden.

Veel onduidelijk
Maar we weten nog heel veel niet. Zo is nog niet bekend óf het nodig is dat de gemeente vluchtelingen gaat opvangen en mocht het wel nodig zijn, dan weet de gemeente nog niet wanneer. Toch vindt de gemeente het belangrijk iedereen voor de start van de zomervakantie te informeren over dit voornemen. Zuidplas wil niet dat de inwoners en ondernemers tijdens of na de vakantie overvallen wordt met dit bericht. Zodra er meer bekend is, informeren we hierover. Bekijk hieronder de video met uitleg van burgemeester Weber:

Gebruik van het zwembad voor zwemlessen
Mocht noodopvang nodig zijn, kijkt de gemeente samen met de Sportstichting, de verenigingen en sportscholen welke sporten en activiteiten door kunnen gaan. In ieder geval doet Zuidplas er alles aan om het zwembad open te houden voor zwemlessen.

Op voorhand informeren
De gemeente staat voor transparante en open communicatie. Daarom is reeds besloten om direct omwonenden en de gebruikers van sportcentrum De Zuidplas op voorhand te informeren over de bestaande mogelijkheid dat sportcentrum De Zuidplas binnenkort omgebouwd moet worden tot crisisnoodopvanglocatie. Met dien verstande dat er nog sprake is van onzekerheid en onduidelijkheid of er überhaupt een beroep op deze locatie voor crisisnoodopvang gedaan zal worden door de VRHM.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.