Fiets-verkeersexamens 2022: Wisselbeker naar Zevenhuizen

Elk jaar organiseer Veilig Verkeer Nederland (VVN), afdeling Zuidplas, het theoretisch en praktisch verkeersexamen in de gemeente Zuidplas. De school waarvan percentage-gewijs de meeste leerlingen het verkeersexamen foutloos afleggen, krijgt de jaarlijkse wisselbeker uitgereikt. Dit jaar is School ’t Reigerbos in Zevenhuizen de gelukkige winnaar en vanmorgen vroeg ontving de school de beker uit handen van wethouder mobiliteit Daan de Haas. Van de 28 deelnemers reden 25 leerlingen de fietsroute foutloos.

Tijdens dit jaarlijkse verkeersexamen leggen scholieren van groep 7 en 8 van de basisscholen op hun fiets een route af met een diversiteit aan lokale verkeerssituaties, die ze in het dagelijks verkeer ook tegenkomen. De – opvallende en onopvallende – controleurs registreren de verrichtingen, waarna VVN samen met de politie de bevindingen van de controleurs beoordeelt.
Het doel van het examen is om de kinderen op een verantwoorde manier aan het verkeer te laten deelnemen. Met het behalen van het diploma laten de kandidaten zien dat ze weten hoe ze zich in het verkeer behoren te gedragen. Voor deze groep is het ook belangrijk om buiten de vertrouwde eigen woon- en leefomgeving te wennen aan verkeerssituaties, omdat ze binnenkort naar de middelbare school gaan. De route daarnaartoe kent vaak nieuwe en soms ook spannende situaties. Dit jaar deden er in totaal 471 scholieren mee.

Maak een punt van nul verkeersslachtoffers
Het praktisch verkeersexamen past in de visie van de gemeente en de provincie Zuid-Holland “Maak een punt van nul” waarmee gestreefd wordt naar nul vermijdbare verkeersslachtoffers. Met goede verkeerseducatie worden kinderen immers geholpen om zich te ontwikkelen tot veilige en zo zelfstandig mogelijke verkeersdeelnemers.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.