Wanneer gaat de gaskraan in de Zuidplas dicht?

Op www.duurzaamzuidplas.nl is vanaf vandaag te zien wanneer welk dorp van het aardgas af gaat en welke warmtebron daar wordt gebruikt. Met deze tool wil de gemeente haar inwoners informeren over de meest waarschijnlijke alternatieven voor aardgas per dorp. En wat zij nu al kunnen doen om de woning te verduurzamen.

Transitievisie Warmte
De gemeenteraad van Zuidplas heeft op 21 december de Transitievisie Warmte (TvW) vastgesteld. In dit document staat wanneer welk dorp van het aardgas af gaat en voor welke alternatieve warmtebronm in dat dorp is gekozen. Deze TvW is tot stand gekomen in intensieve samenwerking met inwoners, ondernemers en partners, zoals woningcorporaties en netbeheerders. Samen met deze partijen zijn uitgangspunten en selectiecriteria opgesteld om de transitie te kunnen uitvoeren.


Digitale tool voor warmteplannen per dorp

Om inwoners te informeren over wat de Transitievisie Warmte voor hen betekent, lanceert de gemeente in samenwerking met het Regionaal Energieloket een digitale tool. Hiermee kunnen inwoners achterhalen wat het meest waarschijnlijke alternatief voor aardgas wordt in hun dorp of wijk. Ook zien inwoners gelijk welke maatregelen ze kunnen treffen om de woning stap voor stap voor te bereiden op een alternatieve manier van verwarmen. Bijvoorbeeld door alvast extra te isoleren. De digitale tool is daarbij een handig hulpmiddel. De tool geeft ook concrete tips over energiebesparende maatregelen die zij nu al kunnen nemen en die passen bij de toekomstige manier van verwarmen.

Meer informatie
De digitale tool is te vinden op www.duurzaamzuidplas.nl

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.