Rob Belterman’s Vogelshow op bezoek in Dianthus

De Zonnebloem had Rob Belterman uitgenodigd om een selectie van zijn foto’s te laten zien van vogels in de omgeving van Nieuwerkerk aan den IJssel.

En woensdagochtend 6 april was het zo ver. Nadat iedereen aan een tafeltje zat met koffie (en sommigen thee) en koek, vertelde Rob eerst wat over zijn werkzaamheden en hoe hij betrokken is bij diverse vogelfokprogramma’s in dierentuinen. Daarna kwam hij te praten over hoe geweldig het is om vogels te spotten die zeldzaam zijn in onze omgeving. Zijn passie is dan om deze ook te fotograferen. 

Dat dat niet zo makkelijk is vertelde hij ook. Het vereist geduld, vernuft en geluk. Samen met goede apparatuur natuurlijk. Dat hij voor sommige foto’s plat op de buik moest liggen en ook dat hij halsbrekende toeren moest uithalen om vanuit een bijzondere hoek een foto te kunnen maken. Uiteraard waren er ook eenvoudigere plaatjes. Die van een buizerd die uitgebreid een aangereden gans zat te eten. Daar kon hij vanuit zijn autoraampje een prachtige fotoserie maken. Zoals gezegd, geluk, of toch een beetje vakkennis?

Aan die vakkennis hoeft niet te worden getwijfeld als je die prachtige foto’s ziet. Prachtige kleuren en zo scherp dat je alle veren netjes ziet zitten.

En we hebben prachtige bijzondere vogels gezien. Natuurlijk de flamingo’s, maar ook de vaak oznichtbare roerdomp en  baardmannetjes waarvan het mannetje een bijzondere tekening heeft alsof hij een soort hipster baardje heeft. Zeer speciaal waren ook de foto’s van twee kempende kemphaantjes. 

De presentatie, die wij Rob’s Vogelshow hadden genoemd, duurde een uur. We hadden nog wel uren door kunnen gaan. Iedereen zat gebiologeerd te kijken naar de prachtige foto’s. Rob had nog gekscherend gezegd dat vanwege de show later nog struisvogels de zaal in zouden komen en dat iedereen dan de vogeltjesdans moest uitvoeren. Gelukkig was dat niet het geval.

Uiteraard dankten wij Rob voor zijn prachtige presentatie. Onze gasten en de aanwezige vrijwilligers hadden van de prachtige platen genoten. We konden terugzien op een geslaagde ochtend die we later graag nog eens willen herhalen.

Mensen die meer foto’s van Rob willen zien kunnen uiteraard op facebook de foto’s bekijken die hij op zijn eigen pagina plaatst. Ook zijn er foto’s van Rob te koop via de website: Prints uit de collectie van Rob Belterman (werkaandemuur.nl) https://www.werkaandemuur.nl/nl/beeldmaker/Rob-Belterman/3578

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.