Molen Snuffel arrangement

Er gebeurt iets op Kortenoord. Eerste molenaar Aart lanceert een geweldig idee. Een idee dat de molen extra inkomsten kan verschaffen voor het onderhoud. Het is vanaf heden mogelijk, voor hen die dat interessant vinden, om een keer samen met de molenaar, de molen aan het begin van de dag “op te starten”.

Hoe ziet dat eruit?

1 Vorm:
Onder leiding van één van de molenaars van molen Windlust ga je met maximaal 2 personen het standaard protocol doorlopen met als doel de molen in gereedheid te brengen om te gaan draaien. Bij voldoende wind wordt de molen vervolgens gereed gemaakt om te gaan malen.

2 Tijdsduur:
Om 08:30 uur starten we met de voor- bereidingen met de verwachting dat de molen dan om 10:00 uur draait. Vervolgens maken we (ijs en weder dienende) een doorstart om graan te gaan malen. Het is natuurlijk aan jou om dan te bepalen hoe lang je het maalproces wilt blijven bijwonen, maar de molenaar begint zo rond 15:00 uur met afronden en opruimen om daarna “moe maar voldaan” rond 16:00 uur af te sluiten.

3 Kleding: Gemakkelijk zittende vrijetijds kleding met degelijk schoeisel.

4. Het protocol:
a: De molen controleren op draaivaardigheid.
b: Het smeren van de bovenas met varkensvet.
c: Het in de wind kruien van de wieken.
d: Het voorleggen van de zeilen.
e: Alle noodzakelijke veiligheidsmaatregelen treffen.
f: De molen laten draaien.
g: Voorbereidingen treffen om het maalproces te starten.
h: Het maalproces opstarten.

Wanneer u het protocol succesvol heeft volbracht wordt u beloond met een: snuffel-certificaat. Kosten: € 12,50 per persoon.
Minimum leeftijd: 16 jaar. Maximaal 2 personen per draaidag. Uitsluitend op afspraak.


Interesse?
Vraag in onze molenwinkel (de laadvloer van de molen) Kortenoord 3, Nieuwerkerk a/d IJssel. Openingstijden woensdag 13 tot 16 uur en zaterdag 10 tot 16 uur.Geen tijd om langs te komen? schrijf een e-mail met uw telefoonnummer en u wordt teruggebeld.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.