Zuidplas werd weer weer flink in de maling genomen

Ook dit jaar tuimelde weer vele mensen in onschuldige 1 april grappen zo ook in onze gemeente Zuidplas. Waar de diverse mediakanalen doorgaans objectief en reële feiten als nieuws brengen blijft het op de eerste dag van april toch altijd opletten, ook dit jaar weer.

De collega ‘s van Gouwe IJssel Nieuws brachten eerder deze week het nieuws dat de gemeente Zuidplas ´trashcoins ging uitgeven ter vervanging van de afvalpas. Met deze munten zou men dan de vuilcontainer kunnen openen. De munten konden, hoe kon het ook anders, op 1 april voordelig worden gekocht aan de balie van het gemeentehuis. De grap bleek zo succesvol dat vele tientallen inwoners zich kwamen melden bij de balie van het gemeentehuis waardoor de redactie van Gouwe IJsselnieuws in allerijl moest besluiten de grap bekend te maken.

De Brandweer van Nieuwerkerk aan den IJssel koos ervoor om de jeugdbrandweer in te gaan zetten voor oproepen kleine incidenten zoals een kat in de boom, stormschade & kleine buitenbranden. Een vette knipoog bleek, middels deze grap werd er aandacht gevraagd voor nieuwe leden voor de jeugdbrandweer.

Speeltuin de IJsselkids maakte van het winterweer dankbaar gebruik door gratis oliebollen uit te delen in de populaire speeltuin. Of hier mensen. op zijn afgekomen is onbekend.

En dan meldde onze website dat de Gele Brug die het Oude Dorp met de wijk Zuidplas verbindt dringend aan vervanging toe zou zijn. Hierdoor moest vrijdag de nostalgische hef worden verwijderd en een verbreding van de brug Of iemand hier nu echt in is getrapt blijft de vraag, de redactie had in ieder geval grote lol.

Andere jaren werden inwoners ook in de maling genomen.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.