Onderhandelingen van start in Zuidplas

De gemeenteraadsverkiezingen zijn achter de rug. Ook in Zuidplas verkennen we wat de uitslag betekent voor de komende jaren: waar moeten inhoudelijk afspraken over worden gemaakt? Welke partijen dragen mensen voor om te komen tot een nieuw college van burgemeester en wethouders? ChristenUnie/SGP heeft – als grootste partij – het initiatief genomen in deze verkenning. Afgelopen zaterdag is hun voorstel naar aanleiding van deze verkenning gedeeld met de andere partijen.

ChristenUnie/SGP stelt voor dat zij met VVD, CDA en D66 gaan onderhandelen over een coalitieakkoord en een nieuw college. Daarbij stelt de ChristenUnie/SGP ook voor dat de andere partijen hun inbreng kunnen leveren gedurende het proces. Hoe de andere partijen bij kunnen dragen moet nog worden bepaald. Dit gebeurt de komende week.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van woensdag 30 maart worden alle raadsleden beëdigd. Die avond zal Jan Willem Schuurman, lijsttrekker van ChristenUnie/SGP, een uitgebreide verklaring afleggen over hun voorstel naar aanleiding van de verkenning. Vervolgens zullen de andere fracties daar hun reactie op geven en is er gelegenheid voor een onderling debat.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.