Week van het Geld in Zuidplas

Goed omgaan met geld is heel belangrijk. Daarom biedt Stichting ZO! in de gemeente Zuidplas workshops aan tijdens de landelijke Week van het Geld. Tijdens deze themaweek (eind maart) kun je deelnemen aan de workshop ‘veilig online bankieren’, hulp krijgen bij het invullen van de belastingaangifte of aansluiten bij een ochtend over sparen en besparen.

Thema van de Week van het Geld is het digitale geldverkeer. De wereld wordt steeds digitaler. Online winkels zijn altijd open, steeds meer kinderen krijgen hun zakgeld digitaal en jongeren betalen met hun mobiele telefoon. Maar hoe kan je veilig online bankieren? In samenwerking met de RegioBank wordt daarom in Moordrecht de workshop Veilig online bankieren gegeven. Dit is op woensdag 30 maart van 14.00 uur tot 15.00 uur, in ’t Zespunt. Deelname is gratis, aanmelden kan via het kantoor van de RegioBank of per e-mail naar d.schakel@stzo.nl.

Tijdens de workshop ‘Sparen voor je wasmachine’ krijgen deelnemers tips om te sparen voor noodgevallen. Zodat een kapot apparaat snel vervangen kan worden. Hoe voorkom je bijvoorbeeld dat je elke maand toch boodschappen doet van het geld dat eigenlijk bedoeld was voor het spaarpotje? De workshop is op donderdag 31 maart van 10.00 uur tot 11.30 uur, bij het CJG op Raadhuisplein 35 in Nieuwerkerk aan den IJssel. Deelname is gratis, meld je aan via d.schakel@stzo.nl

Ook staat de jaarlijkse belastingaangifte voor de deur. De vrijwilligers van De Postkamer van Stichting ZO! staan klaar om je te helpen bij het invullen van jouw belastingaangifte! Wij kunnen jou alleen helpen als jouw bruto inkomen niet hoger is dan €35.000 (gehuwden/samenwonenden gezamenlijk tot €40.000). Heb je schulden en hierdoor weinig te besteden, dan kun je ons ook bellen of mailen om te kijken naar de mogelijkheden. Meer informatie is te vinden op www.stzo.nl.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.