Samenwerking inwoners, media en buurtapp zorgen ervoor dat hondje Lex thuiskomt

Gouwe IJssel Nieuws maakt vaak items over 112 gebeurtenissen waarbij een verslaggever ter plaatse de gegevens en foto’s doorbelt naar de bureauredacteur. Die gaat vervolgens het verhaal tikken en op de foto’s de gezichten en kentekens blurren. Zo ook op zondagavond 13 maart toen er een ernstig ongeval plaats vond op de Europalaan in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Maar toen de verslaggever nog een keer de redactie belde kwam er een bijzonder verzoek vanuit de Nieuwerkerkse brandweer. Terwijl de hulpverleners aan de slag waren, vluchtte een klein hondje weg van het plaats ongeluk. Op dat moment wisten alleen een klein bruin hondje die Lex heet. Het verzoek om de delen op de sociale media van Gouwe IJssel.
De redactie belde gelijk met de beheerder van Je Bent Nieuwerkerker Facebook groep om het bericht bij zoveel mensen terecht laten komen. Bij deze Facebookgroep zijn bijna 10.000 leden aangesloten. En zo ging het balletje rollen, in de randgemeente Rotterdam-Nesselande werd het bericht gedeeld en de vele mensen die aangesloten zijn bij de buurtapp in Nieuwerkerk kregen een whatsapp bericht.

Diverse mensen gingen wandelen door Nieuwerkerk in de hoop Lex aan te treffen. Hij werd gesignaleerd op de Westringdijk maar niet gevangen. Vandaag trof Isabelle Lenoir het hondje Lex aan in haar tuin in Esse Hoog. De dierenambulance is gekomen en heeft geprobeerd de chip te lezen. Lex kwam uit België en was “onbekend”. Uiteindelijk hebben ze hem meegenomen en laten weten dat het baasje het hondje op komt halen.


Daarmee is de cirkel weer rond en gaat Lex naar huis. Maar door de mooie samenwerking tussen Gouwe IJssel Nieuws, Je Bent Nieuwerkerker, de Buurtapp, de brandweer van Nieuwerkerk aan den IJssel, de dierenambulance en alle inwoners is dit toch een warm berichtje tussen alle verkiezingsstress en oorlogsnieuwsvoering.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.