Aanpak afvaldumpingen: hotspot-aanpak met inzet handhaving

Het is velen een doorn in het oog; achtergelaten huisvuil of ander afval op straat in plaats van in de daarvoor bedoelde containers. Op een aantal plekken is het meer regel dan uitzondering. Het zorgt voor verpaupering en tast het woongenot op sommige plekken aan. Achtergelaten huisvuil op straat trekt bovendien ongedierte aan. Een straatbeeld dat je liever niet wilt hebben. De gemeente Zuidplas geeft aan dat een ander soort aanpak gewenst is.

Wethouder Jan Willem Schuurman: “Er wordt nu gewerkt met een zogenaamde ‘hotspot-aanpak’. Zo’n aanpak bestaat uit een pakket van maatregelen. Er wordt niet alleen ingezet op intensievere handhaving, maar ook op extra communicatie en preventie. Denk hierbij aan het sturen van een brief aan omwonenden en het plaatsen van extra borden bij hotspot-locaties. Borden waarmee met name bewustwording willen creëren en niet direct met de vinger willen wijzen. De buitendienst en handhavers werken ook intensief samen. Overtreders worden opgespoord en kunnen een behoorlijke beschikking tegemoetzien voor het opruimen van het gedumpte afval. De buitendienst ruimt de locatie tegelijkertijd op. Voor anderen kan het daarna dus niet een reden zijn om hun vuil er dan ook maar bij te zetten. Vuil trekt immers ander vuil aan,” aldus wethouder Jan Willem Schuurman. “Gelukkig zien we het op veel plaatsen ook goed gaan en blijft het straatbeeld netjes en opgeruimd. Dat zien we natuurlijk graag. Samen houden we Zuidplas schoon!”

Inmiddels geldt de hotspot-aanpak op twee locaties en dat wordt uitgebreid. Incidentele handhaving op andere locaties blijft de gemeente gewoon doen. Meerdere overtreders kunnen al een beschikking op de deurmat verwachten.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.