Afgebroken takken, vallende dakpannen en ontwortelde bomen: Storm Eunice richt schade aan in Zuidplas

foto: Cees Hoogendoorn

De storm Eunice heeft vrijdag 18 februari ook in Nieuwerkerk aan den IJssel voor flink wat overlast gezorgd. Het stormweer veroorzaakte talloze afgebroken boom takken, omgewaaide schuttingen en afgewaaide dakpannen. Vooralsnog lijkt er alleen materiële schade te zijn en is er niemand gewond geraakt.

Weerman Leen de Koning kondigde het al aan: Storm Eunice zou wel eens voor de nodige problemen kunnen gaan zorgen met schade tot gevolg. Door de vele waarschuwingen voor het naderende onheil besloten veel scholen en winkels (eerder) uit veiligheidsredenen hun deuren te sluiten en werd het openbaar vervoer stilgelegd. En met windsnelheden van soms boven de 120 km/uur was dit besluit niet onverstandig.

Om 17:10 uur uur werd een NL Alert verstuurd waarin werd opgeroepen binnen te blijven. De meldkamer van 1-1-2 was overbelast. Ook de hulpdiensten draaiden overuren. Door de vele meldingen duurde het vaak een tijd voordat men hulp kon bieden.

Bij de joules de boules vereniging JBC werd een opslagruimte door de wind compleet omver geblazen en is de schade aanzienlijk, in de Veldenbuurt moesten de dakbedekking van het ontgelden. Ook op de A20 was het raak, een omgewaaide boom zorgde ervoor dat de snelweg enige tijd moest worden afgesloten. In buurgemeentedorp Moordrecht zorgde de zware storm ervoor dat de dakbedekking van een wooncomplex aan de Prinses Beatrixstraat weg werd geblazen. De berichtgeving hierover kunt u lezen bij de collega’s van Gouwe-IJssel nieuws. In Capelle aan den IJssel ook veel schade aan woningen en natuur, een overzicht daarvan kunt u lezen bij Capelle Vandaag.

De storm trok in de late avonduren noordwaarts waardoor de atmosfeer in de Zuidplas iets rustiger werd. De brandweer Nieuwerkerk aan den laat vrijdagavond weten tot nu toe 24 meldingen te hebben afgehandeld.

Foto:Brandweer Nieuwerkerk aan den IJssel
Video: Arjen Brussé
Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.