Nieuwjaarsboodschap Zonnebloem Nieuwerkerk aan den IJssel


De afdeling Nieuwerkerk van de Zonnebloem sloot het jaar 2021 af met het idee om 2022 weer mooi te beginnen. Begin november maakten we nog plannen voor het maken van kerststukjes, een nieuwjaarsbijeenkomst en een erwtensoep lunch. Helaas konden we dit niet door laten gaan na een nieuwe Lockdown.

Wel hebben we natuurlijk dankzij tuincentrum van der Spek in Zevenhuizen/Moerkapelle onze deelnemers een kerststukje kunnen geven. De bloemen ervan staan deze week mooi in bloei. Onze nieuwjaarsboodschap hebben ook dit jaar maar via de post bezorgd bij al onze deelnemers én vrijwilligers. De kaart was -evenals vorig jaar- speciaal voor ons ontworpen door Loko Cartoons. Deze heeft ook op onze website een mooie tekening gemaakt.

Wij hopen dat de beperkingen snel minder worden en we vanzelf meer kunnen organiseren voor onze deelnemers. Als dat het geval is zullen we snel weer leuke dingen organiseren. In de planning staan onder meer theaterbezoek, rondvaart en een wijnproeverij. Maar natuurlijk staan ook de bingo, de zomerlunch en de picknick weer op het programma. Daarnaast kent onze begroting ook nog ruimte voor activiteiten die we gaande het jaar invullen.

Wat dit jaar wel al van start is gegaan is het zogenaamde Klootwijk arrangement. Dankzij bakker Klootwijk in de Reigerhof kunnen Zonnebloem Vrijwilligers (op vertoon van hun Zonnebloem Pas) voor hun gasten iets lekkers ophalen voor een verjaardag, of voor een bijzondere dag. De bakker stuurt ons de rekening. De vrijwilliger hoeft dus niets te betalen! De vrijwilliger kan dat ook regelen voor zijn of haar belgast. Het hoeft dus niet speciaal een bezoekgast te zijn.

Omzien naar elkaar en vooruitkijken naar de toekomst. Deze slogan van het nieuwe kabinet past ook prima bij onze vereniging. Afgelopen jaar hebben vrijwilligers onze afdeling verlaten en zijn er deelnemers afgevallen. Gelukkig hebben we vorig jaar ook nieuwe vrijwilligers en twee nieuwe bestuursleden erbij gekregen. Ook zijn er nieuwe deelnemers bijgekomen. Om ook in de toekomst voor onze deelnemers iet te kunnen betekenen moet onze afdeling zich blijvend richten op het werven van nieuwe vrijwilligers.

Ook dit jaar hebben we ruimte voor nieuwe vrijwilligers. Wil je je inzetten voor onze deelnemers (dat zijn mensen van 18 jaar en ouder met een lichamelijke beperking) én eventueel ook deelnemen aan de activiteiten? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier op onze website: https://www.zonnebloem.nl/nieuwerkerk-a-d-ijssel/contact.

Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.