Honderden kerstbomen ingeleverd: versnipperd of tweede leven

Fanatiek waren ze deze woensdag 5 januari. De vele tientallen kinderen die maar al te graag een extra zakcentje wilden verdienen met het inleveren van kerstbomen. Met soms hulp van (nog fanatiekere) ouders werden de bomen woensdagmiddag naar de inleverpunten gebracht, vaak lopend en slepend, een enkeling ook met aanhangwagens vol afgedankt kerstgroen.

En dat zorgde ervoor dat de gemeente Zuidplas   0,50 eurocent per boom ging uitbetalen aan de verzamelaars, een totaal van E 2119,00 euro.

In Nieuwerkerk aan den IJssel werden er 2444 bomen ingezameld ( vorig jaar 2244 bomen).

In geheel Zuidplas werden er 4238 bomen ingezameld, Dat zijn 208 bomen meer dan vorig jaar. (4030 bomen).

Waar op het inleverpunt Raadhuisplein, de Schelde en winkelcentrum Dorrestein de bomen in de versnipperaar gingen, werden de ingeleverde bomen met kluit in de wijk Esse apart gehouden. Alle ‘gezonde’ kerstbomen met kluit werden niet versnipperd, maar worden geplant achter de begraafplaats aan de Middelweg in Moordrecht of aan de achterzijde van begraafplaats Essenhof in Nieuwerkerk aan den IJssel. Daarmee bouwt de gemeente Zuidplas aan een bos en zo nog groener Zuidplas.

De medewerkers van de Zorgboerderij de Bovenstee uit Moordrecht en de medewerkers het arbeidstrainingscentrum van de Wilg uit Nieuwerkerk aan den IJssel gaan deze bomen onderhouden. Donderdag 6 januari werden daar de ingezamelde bomen geplant in aanwezigheid van Wethouder Daan de Haas (Nieuwerkerk aan den IJssel) en wethouder Jan Willem Schuurman (Moordrecht). Beide organisaties ontvingen voor hun bijdrage aan de verzorging van de bossen een cheque uit handen van beide wethouders.

foto: Leen de Koning
foto: Leen de Koning
Nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.