NPV Zuidplas krijgt opnieuw subsidie

De gemeente Zuidplas verleent ook de komende jaren subsidie aan de Nederlandse Patiëntenvereniging (NPV), afdeling Zuidplas. Deze vereniging organiseert in de gemeente
Zuidplas al vele jaren Vrijwillige Thuishulp en meerdere themabijeenkomsten. Met de Vrijwillige Thuishulp ondersteunen vrijwilligers mantelzorgers, door aanvullende of respijtzorg te leveren bij iemand die zorg behoeft
.


De subsidieovereenkomst van 2017 liep af. Dinsdag 21 december hebben beide partijen hun handtekening gezet onder een nieuwe overeenkomst die loopt tot en met 2025. Wethouder Ouderen en Mantelzorg Daan de Haas: “De NPV Zuidplas verricht belangrijke en door de gemeente zeer gewaardeerde activiteiten. Daarom zijn we zeer blij dat we een subsidieovereenkomst hebben voor de komende jaren en dat de NPV Zuidplas het goede werk door kan zetten. Hierdoor krijgen zowel mantelzorgers als mensen die zorg nodig hebben extra steun. Mooi en tegelijkertijd vanzelfsprekend is dat de NPV Zuidplas zijn activiteiten echt spreidt over de vier dorpen.”


Een vrijwilliger van NPV Zuidplas biedt bij een oudere of zieke praktische hulp aan huis, gezelschap en ondersteuning. Dit kan ook hulp zijn in de laatste levensfase. Tevens kunnen mantelzorgers rekenen op ondersteuning. Daarbij wordt er nauw samengewerkt met professionele zorg. Door gezelschap en zorg bieden de vrijwilligers een stukje extra zingeving aan het leven.

Daarnaast organiseert de NPV Zuidplas ook bijeenkomsten. Deze zijn bedoeld om informatie te geven over zorg en welzijn en daarmee ook om mantelzorgers (en zorgbehoevenden) informatie en steun te geven en hen lotgenotencontact te bieden. Inwoners krijgen op deze manier een goed beeld van wat zij in bepaalde situaties kunnen doen en bij wie ze kunnen zijn voor zorg en ondersteuning.

Om een beeld te geven, wat cijfers van vorig jaar. De 120 vrijwilligers waren in 2020 gezamenlijk verantwoordelijk voor circa 3800 uur aan vrijwillige thuishulp en hebben daarmee 119 inwoners geholpen. Door de coronacrisis zijn er geen fysieke themabijeenkomsten georganiseerd, maar zijn er twaalf onlinetrainingen geweest.

Meer informatie staat op www.npvzuidplas.nl

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerk

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.