DVD 60 jaar Molukkers in Moordrecht nu ook te zien voor publiek

Burgemeester Han Weber en directeur Ed Lugthart van Stichting ZO! hebben vandaag de DVD 60 jaar Molukkers in Moordrecht in ontvangst genomen. Het gaat om de video-compilatie die eerder in Moordrecht werd vertoond, toen de reizende tentoonstelling In 2 Werelden| Molukkers in Nederland voor het eerst Moordrecht aandeed. De overhandiging door historicus Ron Habiboe, vertegenwoordigers namens 5 samenwerkende Molukse organisaties en de videogroep, John Parera en RonaldMatulessy vond plaats via ZOOM.

Achtergrond
Het is dit jaar 70 jaar geleden dat een grote groep Molukkers via schepen in Nederland aankwam. Ter gelegenheid van 70 jaar Molukse geschiedenis in Nederland is de ‘’Reizende Tentoonstelling: In 2 Werelden | Molukkers in Nederland’ vervaardigd. In samenspraak met de Molukse gemeenschap besloot het college van Zuidplas deze tentoonstelling naar Moordrecht te halen mede vanwege het zestigjarig bestaan van de Molukse gemeenschap in Moordrecht. Ter gelegenheid van dit jubileumjaar is een videocompilatie (dvd) gemaakt, dat een tijdsmonument vormt met een blik op de toekomst. De film is een productie van de videogroep uit Moordrecht, Ronald Matulessy, Paul Latuputty, Henry Tumansery, Mozes Soumokil, en historicus Ron Habiboe.


Zelf dvd en videoregistratie bekijken?
Wie meer wil weten over de geschiedenis van de Molukse gemeenschap in Moordrecht kan de film bekijken op youtube. Ook is een videoregistratie gemaakt van de officiële opening van de reizende tentoonstelling die september 2021 haar première beleefde in Moordrecht. Deze videoregistratie kunnen belangstellenden ook bekijken op Youtube .

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerk

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.