Gemeente Zuidplas helpt gedupeerden affaire kinderopvangtoeslag

De gemeente Zuidplas probeert gedupeerden van de affaire rond de kinderopvangtoeslag zoveel mogelijk te ondersteunen. Dit doen we door contact met hen te zoeken met de vraag of we hen kunnen helpen.


Wethouder Werk en Inkomen Jan Willem Schuurman: “Ondersteuning is heel belangrijk. Natuurlijk is de Belastingdienst aan zet voor financiële vergoeding maar daarmee zijn gedupeerden er meestal nog niet. De affaire kan diep ingegrepen hebben op het leven van betrokken ouders en kinderen. Daarnaast zijn wij als gemeente begonnen schulden van gedupeerden aan de gemeente nu al kwijt te schelden.”


Iedere inwoner van Zuidplas die zich als gedupeerde heeft opgegeven bij de landelijke belastingdienst heeft van de gemeente Zuidplas een brief ontvangen. Ook is er gebeld met een groot deel van de ouders. Zij kunnen hun verhaal doen, vragen stellen en concrete hulp krijgen. Nog niet iedereen hebben we bereikt. En mogelijk is er wel ondersteuning of informatie gewenst over werk, wonen, financiën, zorg of opvoeding. Soms is een luisterend oor al belangrijk, maar ook praktische hulp is beschikbaar, bijvoorbeeld bij het op een rij zetten van schulden of andere financiële vragen. Daarbij kan een budgetmaatje van Stichting ZO! helpen.


Voor vragen over de effecten van de kinderopvangtoeslagaffaire op kinderen en jongeren staat een vrijwilliger klaar met veel professionele ervaring op dit gebied, om ook jongeren en kinderen de mogelijkheid te bieden hun verhaal te doen en aan te geven wat zij nodig hebben om verder te kunnen.


Zuidplas vindt het belangrijk om zoveel mogelijk gedupeerde ouders te helpen. Naast de ouders met wie er al contact is, nodigt de gemeente ook de andere ouders uit te reageren op de brief die zij ontvangen hebben. Bent u gedupeerd door de affaire met de kinderopvangtoeslag? Meld u dan altijd aan bij de Belastingdienst. Als u vragen hebt of ondersteuning zoekt, neem dan vooral contact op. Kent u ouders die zich wel al bij de belastingdienst hebben opgegeven maar nog niet in contact zijn geweest met de gemeente Zuidplas? En dat wel graag zouden willen of goed kunnen gebruiken? Wijs hen dan op de mogelijkheid voor ondersteuning.


Contact opnemen kan via 0180-310050 (bereikbaar iedere werkdag tussen 08.30 en 12.30 uur) of via info@stzo.nl.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.