Oliebollenbakker Remon Muller en Stichting Humanitas: Doneer liefdevol een oliebol!

Dat is de naam voor deze supergave actie van Handen van Humanitas, waarin zij iedere Rotterdammer en iedereen daarbuiten oproept om verse oliebollen te doneren aan de bewoners van de verpleeghuizen van Stichting Humanitas Rotterdam. Dat kan door een klein bedrag van €2,40 te doneren.


De donkere weken zijn aangebroken. De huidige COVID-ontwikkelingen doen de bewoners van de verpleeghuizen weer vrezen. De angst voor een lockdown begint te overheersen. Weer je eigen familie niet zien, weer die knuffel niet krijgen, weer dat gevoel van eenzaamheid en dat extra gevoel van isolatie. Dit zijn de angsten die door de gedachten van de bewoners dwalen en hen niet los laat.


Handen van Humanitas en De Oliebollenkraam van Remon Muller in Nieuwerkerk aan den IJssel en niemand minder dan Joris Lutz willen in december het lichtpuntje zijn in die donkere maand. Iedereen die de bewoners van de verpleeghuizen een warm hart toe draagt kan twee oliebollen doneren, totale waarde €2,40. Een heel kleine bijdrage voor het goede gevoel wat de donateur bij de oudere kwetsbare doelgroep teweegbrengt. Natuurlijk mag er zoveel gedoneerd worden als gewenst.


Remon Muller, de bekendste oliebollenbakker van de regio, gevestigd in Nieuwerkerk aan den IJssel kan niet wachten te starten met het bakken van de overheerlijke oliebollen voor de verpleeghuisbewoners. “Dat verdienen ze toch? Zo’n heerlijk bolletje. Als ik kan bijdragen aan dat goede gevoel, dan doe ik dat natuurlijk graag” vertelt hij aan Nicole van Namen, initiatiefnemer van Handen van Humanitas.


Nicole; “Onze bewoners van het verpleeghuis hebben het zwaar. We willen hen, ook deze keer weer, niet vergeten. Speciaal voor deze actie doneert acteur, schrijver en zanger Joris Lutz een speciaal lied (bekijk hier) , als Ode aan de Oliebol. Hoe fantastisch!”


Doel is om zoveel mogelijk oliebollen op te halen voor de bewoners. Op 22 december 2021, om 10:30uur wil Handen van Humanitas onder veel aandacht en hopelijk weer op spectaculaire wijze, de eerste oliebollen gaan uitrijden naar het eerste verpleeghuis, Humanitas Akropolis, Achillesstraat 290 in Rotterdam. Handen van Humanitas wordt vervolgens met de distributie van de oliebollen naar alle andere locaties geholpen door de Kompanen Rotterdam.


Handen van Humanitas hoopt dat u dit positieve, maar in deze tijd noodzakelijk nieuwsbericht wilt delen via uw media-kanalen, maar nodigen u tegelijkertijd uit om 22 december aanwezig te zijn bij de ‘uitreiking van de eerste oliebollen’.

www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.