Yacht nieuwe partner Zuidplas voor inhuur externen

Yacht Inhouse Services is de nieuwe partner van de gemeente Zuidplas voor het inhuren van tijdelijke externe medewerkers (inhuurdesk). Woensdag is door beide partijen de overeenkomst getekend. Deze overeenkomst loopt tot en met 1 februari 2026 met een optie om dit een jaar te verlengen.

Wethouder Daan de Haas (Dienstverlening en bedrijfsvoering): “Als gemeente is het belangrijk om goede werknemers te hebben. Zeker op deze krappe arbeidsmarkt is het nodig om externen in te kunnen huren. Omdat je dan bijvoorbeeld op korte termijn veel specialistische kennis en ervaring in huis haalt of omdat het om een project gaat en je dus echt maar tijdelijk mensen nodig hebt. We zijn blij dat we ook de komende jaren kunnen rekenen op een partner die samen met ons zich inzet voor goed personeel voor de gemeente Zuidplas.”


Er was een Europees aanbestedingstraject nodig om een nieuwe partner te vinden voor de inhuurdesk. Hieruit kwam Yacht als beste keuze naar voren. Belangrijke punt daarbij is onder andere de invulling van de SROI-verplichting, waarbij extra werk(ervarings)plaatsen gecreëerd worden voor mensen met een grote(re) afstand tot de arbeidsmarkt. Ook de mogelijkheid lokale ondernemers te betrekken is een positief punt.


Jan van Helden (directeur Yacht Inhouse Services): “Als geboren Moerkapellenaar ben ik extra trots dat gemeente Zuidplas voor ons, Yacht Inhouse Services, heeft gekozen als partner op het gebied van inhuur. We hebben elkaar op 17 november in de ogen gekeken en daarmee het vertrouwen in een vruchtbare samenwerking bekrachtigd. Als (klein)zoon van een destijds lokale ondernemer, loonbedrijf Van Helden, weet ik hoe belangrijk samenwerking in de regio is. Mede daarom nodigen we ook de lokale partijen, die hun bijdrage op het gebied van inhuur willen leveren, uit zich bij Team inhuur & advies van gemeente Zuidplas te melden (teaminhuurenadvieszuidplas@yacht.nl). U kunt rekenen op onze toewijding, inzet, kennis, flexibiliteit, betrokkenheid en de wil om optimaal invulling te geven aan realisatie van de opgaves en groei van gemeente Zuidplas”.


Wilt u ook werken bij de gemeente Zuidplas? Kijk dan op www.werkenbijgemeentezuidplas.nl

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.