Speeltuin De IJsselkids weer laten stralen !

Handen uit de mouwen in Speeltuin De IJsselkids in Nieuwerkerk aan den IJssel, de vereniging doet ook dit jaar weer mee met NL Doet, de grootste vrijwilligersactie georganiseerd door het Oranjefonds.

NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken en wel op zatedag 29 mei. Hulp kan men dus goed gebruiken want e moet van alles gebeuren op het terrein waar jaarlijks vele kinderen en ouders genieten. Daken van kasteel verven, onderstellen van de tafels, ijzeren toestellen schuren en verven, randen houten toestellen vervangen en groot tuinonderhoud.Voor eten en drinken zal worden gezorgd. Voor meer informatie kunt u mailen naar : info@ijsselkidsspeeltuin.nl of diect aanmelden kan ook via DEZE link.

Zomerklaar maken gebouw en terrein van Waterscouting De IJssel

De actie NL doet is voor de Waterscouting De IJssel ook aanleiding om druk aan de slag te gaan, zo wil men het gebouw en terrein zomer klaarmaken, het clubgebouw opknappen, zodat onze kinderen weer in een mooie omgeving kunnen spelen en leren. Geprobeerd wordt voor iedereen een geschikte klus te vinden, dus er zijn eenvoudige én complexere klussen. Op de kluslijst staan onder andere: wilgen knotten, afvalhout klein zagen, houtsnippers en grind aanvullen, verven van een deel van het gebouw, bestrating aanleggen en repareren (ophalen), opruimen en evt. afvoeren van afval. Ook is er recent een klein stukje bos aangeworven, dat speelklaar gemaakt kan worden. Aanmelden voor helpen bij de Waterscouting kan via DEZE link.

Grote schoonmaak van het Camino huis

Ieder jaar krijgt het inloophuis Camino voor mensen die leven met kanker een grote schoonmaakbeurt zowel binnen als buiten. Daar kan de organisatie heel goed extra handen bij gebruiken. Het huis, gelegen aan de Schoolstaat, moet weer spik en span worden zodat Camino de gasten na een lange sluiting i.v.m. de coronamaatregelen weer kan verwelkomen. Aanmelden kan via DEZE link.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl
Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.