Fruitbomen actie gemeente Zuidplas overweldigend succes: in korte tijd 1000 boompjes gereserveerd

Binnenkort is Zuidplas 1000 fruitboompjes rijker. De fruitboomactie welke georganiseerd is door de gemeente Zuidplas in het kader van ‘De Week van het water’ mag nu al een succes worden genoemd. Binnen enkele dagen waren alle boompjes al gereserveerd.

De gemeente Zuidplas had niet verwacht dat zoveel bewoners Zuidplas groener willen maken verteld een woordvoerder van de gemeente. Nadat vorige week aandacht werd besteed op de dorpsfacebookpagina’s Je bent een Zevenhuizenaar als,en Je bent Nieuwerkerker waren de eerste 500 bomen in korte tijd gereserveerd. Na dit overweldigende succes kon de gemeente nog 500 bomen extra regelen en ook deze bomen vonden gretig aftrek.

Webinar klimaatadaptatie
De actie is onderdeel van de ‘Week van het water’ welke van 3 tot en met 9 mei door de gemeente Zuidplas wordt georganiseerd. Op maandag 3 mei is er een webinar over Klimaatadaptatie. Deze bijeenkomst vindt plaats tussen 19.30-20.50 uur. Annabel Visschedijk, gebiedsadviseur Hogeheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard vertelt meer over klimaatadaptatie en onze watersystemen. Nanning Dijkstra, beleidsadviseur openbare ruimte gemeente Zuidplas vertelt meer over resultaten van de stresstesten die in 2020 in Zuidplas zijn gehouden en legt uit wat wij met de resultaten doen

Aanmelden voor Webinar
Belangstellenden kunnen zich nu voor de Webinar aanmelden. Dat kan via de website https://www.duurzaamzuidplas.nl/weekvanhetwater/

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:

www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.