Capelle gaat afvaltoerisme te lijf: restafvalcontainers afgesloten

In buurgemeente Capelle aan den IJssel worden per 19 april een aantal restafvalcontainers afgesloten. Alleen Capelse bewoners die in het bezit zijn van een afvalpas kunnen deze containers gebruiken om restafval weg te gooien. De invoering van de afvalpas is een van de maatregelen uit het ‘Afvalactieplan’ van de gemeente Capelle. De maatregel heeft als doel het ‘afvaltoerisme’ tegen te gaan vanuit bedrijven en inwoners uit andere gemeenten.


In De Hoeken in Capelle aan den IJssel worden in totaal 16 restafvalcontainers afgesloten. Alleen bewoners die in het bezit zijn van de afvalpas kunnen deze containers gebruiken om restafval in weg te gooien. Bewoners van de Beemster-, de Purmer- en de Schermhoek ontvangen een persoonlijke afvalpas.

Wethouder Buitenruimte gemeente Capelle Marc Wilson geeft aan dat Capelle aan den IJssel aanzienlijk meer restafval dan vergelijkbare gemeentes heeft. ‘Eén van de oorzaken is dat niet alleen bewoners van Capelle de restafvalcontainers gebruiken. Ook mensen van buiten de gemeente en bedrijven maken onrechtmatig gebruik van deze restafvalcontainers. Zij dragen zo ongewenst bij aan de hoeveelheid restafval in Capelle, zónder dat zij bijdragen aan de kosten voor het afvoeren en verwerken van dit afval’. Voor veel Capellenaren is dit alles een doorn in het oog. Met de invoering van deze afvalpas kunnen alleen de Capelse bewoners gebruik maken van deze containers.

In Zuidplas wordt binnen de bebouwde kom het restafval ingezameld in ondergrondse containers. Om afval in een ondergrondse container te deponeren heeft men een afvalpas nodig. Bij iedere opening van een ondergrondse container wordt € 1,50 afgeschreven van deze afvalpas.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:

www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.