Moordrechtenaar Ed Lugthart directeur-bestuurder Stichting ZO!

Ed Lugthart wordt de eerste directeur-bestuurder van Stichting ZO! Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas besloten. De Moordrechtenaar (52) begint officieel op 15 mei. De verwachting is dat Stichting ZO! op 1 juli kan beginnen met alle activiteiten in het sociaal domein.


Stichting ZO! is de plek voor de inwoners van Zuidplas die informatie of advies zoeken en/of vragen hebben op het gebied van onder andere jeugd, WMO, vrijwilligerswerk, mantelzorg, schulden, armoede, leerlingenvervoer en eenzaamheid. Daarnaast verzorgt de stichting collectieve activiteiten, zoals bijvoorbeeld (uitgaans)activiteiten in het jongerencentrum, dagbesteding, ontmoetingsactiviteiten en trainingen. De Stichting ZO! werkt vanuit de dorpen en weet wat er leeft en speelt zodat zij snel, adequaat en vraaggericht kan reageren.


Ed Lugthart werkte hiervoor jarenlang bij de vakbeweging, onder andere in diverse directiefuncties bij vakbond FNV. In Zuidplas is hij ook zeer actief in het verenigingsleven. Hij is al jaren actief bij zwem- en waterpoloclub NieMo Barracuda. Sinds december is Lugthart voorzitter van deze vereniging. Daarnaast is hij ook betrokken bij Voetbalvereniging Moordrecht (VVM).


“Juist door mijn binding met Zuidplas en mijn sociale betrokkenheid kijk ik erg uit naar deze functie”, zegt Ed Lugthart. “Het sociaal domein is enorm belangrijk. Door het oprichten van een stichting maken we het voor de inwoners gemakkelijker en toegankelijker. Er ontstaat één plek waar ze met al hun vragen terecht kunnen. We zullen er zijn voor iedereen in elk dorp in Zuidplas!”


In totaal zijn er met vijf kandidaten gesprekken geweest, waarna voor Lugthart is gekozen. In de weken voorafgaand aan de start van de Stichting ZO! op 1 juli vindt er een uitgebreide overdracht plaats door onder meer de huidige kwartiermaker Sharon Blair. Lugthart heeft vorige week donderdag zich al
digitaal voorgesteld aan een deel van de toekomstige medewerkers van Stichting ZO! In totaal gaan er ongeveer zestig medewerkers bij de stichting werken. Daarnaast zijn er vele vrijwilligers betrokken bij Stichting ZO!

foto: Nena Sahetapy

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:

www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.