Code rood vanwege ijzel, waarschijnlijk morgenochtend problemen op de weg!

De koude-periode werd deze Valentijns-zondag in stijl afgesloten. Velen zochten nog vertier op het ijs en een enkeling sjeesde nog met de slee van de dijk af. De oplopende temperatuur en een zonnetje deed zichtbaar geen goed aan het ijs op de sloten. Inmiddels heeft het KNMI zondagavond code rood uitgegeven, het weeralarm geldt vanaf 03:00 uur komende nacht vanwege verraderlijke gladheid die gaat ontstaan door ijzel.

Door de verwachte gladheid heeft het Comenius college in oa. Nieuwerkerk aan den IJssel besloten dat de examenleerlingen geen les krijgen op locatie maar dat dit online zal gaan gebeuren.

Busmaatschappij Arriva laat weten voornemens te zijn om volgens dienstregeling te rijden “echter kan het zo zijn dat de ijzel ons morgenvroeg gaat belemmeren” meldt de maatschappij. Men. zal zeker rekening moeten houden met vertragingen of uitval. De gladheid verdwijnt naar verwachting in de loop van de ochtend. Op lokale wegen kan de gladheid aanhouden  door sneeuwresten die zijn blijven liggen.

Volgens weerman Leen de Koning zal de temperatuur maandag stijgen tot zo’n 6 a 7 graden. Dinsdag kan er enige regen vallen. In de middag maxima rond de 9 graden. Vanaf woensdag in de middag maxima rond de 10 graden. In het weekend kan het zelfs 3 à 14 graden worden met zonnige perioden en droog weer.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:

www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Facebook reacties

eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.