Het Ministerie van Binnenlandse Zaken zegt Zuidplas € 14 miljoen toe voor de ontwikkeling van het Vijfde Dorp

In 2020 heeft de gemeente Zuidplas een aanvraag gedaan voor een financiële bijdrage uit de Woningbouwimpuls 2 de tranche. Er zijn uiteindelijk 53 aanvragen gedaan waarvan er 30 zijn toegekend, waaronder die van de gemeente Zuidplas voor het Vijfde Dorp. Deze bijdrage van € 14 miljoen is bedoeld voor een versnelling van de bouw van vooral betaalbare woningen in het Middengebied. Dit betekent dat er meer sociale huurwoningen, huurwoningen voor middeninkomens en betaalbare koopwoningen gebouwd kunnen worden in het nieuwe dorp.


Wethouder Jan Hordijk: “We zijn heel blij met deze financiële bijdrage van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Het helpt ons enorm bij onze wens om in het Vijfde Dorp ook genoeg betaalbare huur- en koopwoningen te bouwen. Op deze manier kunnen we alle inkomensgroepen een mooie
woonplek bieden in het nieuwe dorp.”

Momenteel werkt de gemeente Zuidplas in nauwe samenwerking met de provincie Zuid-Holland, de Grondbank RZG Zuidplas, de gemeenten Gouda, Rotterdam en Waddinxveen en het Hoogheemraadschap van Schieland Krimpenerwaard aan het Masterplan voor het Middengebied en de te maken bestuurlijke afspraken hierover.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:

www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.