Capelle aan den IJssel verwacht rellen: drie gebieden bestempeld als veiligheidsrisicogebied

Een noodverordening voor de diverse winkelgebieden in buurgemeente Capelle aan den IJssel, dit in verband met signalen dat er komende avond rellen zouden ontstaan.

Burgemeester Peter Oskam heeft de gebieden rondom de winkelcentra De Koperwiek, De Terp en Picasso-Passage aangewezen als risicogebied, hierdoor sluiten alle nog open winkels vandaag uiterlijk om 17:00 uur. Via verschillende social media is er namelijk opgeroepen te gaan rellen in de stad. Naast in Capelle aan den IJssel wordt er ook op social media opgeroepen om te gaan rellen rondom Winkelcentrum Alexandrium. Doordat deze gebieden nu zijn aangewezen als veiligheidsrisicogebied kunnen mensen preventief gefouilleerd worden.

Volgens burgemeester Oskam van Capelle aan den IJssel moeten de signalen die er zijn ontvangen serieus worden genomen. “De signalen die we krijgen zijn serieus en om ordeverstoringen zoals gisteren op veel plekken in het land te voorkomen ondernemen we direct actie. De commissievergaderingen in het gemeentehuis gaan vanavond niet door en wordt verplaatst en de winkels in de drie winkelcentra gaan om 17.00 uur dicht.”

Samen met onze collega’s van Radio-Capelle en Capelle Nieuws houden wij deze avond op een veilige manier de situatie in de gaten en berichten indien nodig.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:

www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.