Happy Stones veroveren Nieuwerkerk

Mischien bent u er al eens eentje tegengekomen op straat, een Happy Stone. Een beschilderd steentje in het park, op een bankje of op een stoeprand. Door heel nederland zwerven op dit moment vele beschilderde Happy Stones.

Zo ook op steeds meer plekken in Nieuwerkerk aan den IJssel, stenen op met daarop een vrolijke tekening of een mooie boodschap. Inwoners van Zuidplas zijn tijdens deze coronacrisis dus ook aan het schilderen geslagen. Een ‘Happy Stone’ is een steen die beschilderd is door iemand, en die hem vervolgens ergens neergelegd om de vinder blij te maken. Mocht je een Happy Stone hebben gevonden, dan mag je hem houden, of laat je hem ergens anders weer rondzwerven, leuk als de stenen op reis gaan en uiteindelijk overal rondzwerven.

Tijdens deze lock down is het beschilderen van steentjes voor velen een echte hobby geworden waarbij men weinig voor nodig hebt. Met acrylverf, viltstiften en wat vernis worden de steentjes versierd waarna ze ‘vrij worden gelaten’ op diverse plekken zoals speeltuinen of wandelpaden. Op social media kan men vervolgens bij het vinden van een versierde steen deze delen. Dit gebeurd op de Nieuwerkerkse facebookgroep ‘Je Bent Nieuwerkerker’ maar ook op een speciale facebookpagina ‘Happy Stones NWK’ en wie weet vind je degene die jou steen heeft gemaakt of gevonden.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:

www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.