Eerste sneeuwval : Vlokdown in Zuidplas

Onze bekende Nieuwerkerkse weerman Leen de koning had ons al een beetje gewaarschuwd, het zou gaan sneeuwen maar men moest er niet te veel van verwachten. Toch was de lichte sneeuwval en welkome afwisseling in deze sombere tijden.

Voor het eerst deze winter sneeuwde het in onze regio. Zaterdagmiddag 16 januari dwarrelde even voor 14:30 uur de eerste vlokken uit de lucht. Medewerkers van de gemeente Zuidplas waren zaterdag druk aan het werk met de strooiwagens en het KNMI gaf code geel af in verband met de te verwachtte gladheid.

De sneeuwhoeveelheden waren enigszins teleurstellend en bleef beperkt tot een enkele centimeter. Wel leverde het witte goed mooie plaatjes op die gepost werden op onze facebookgroep Je Bent Nieuwerkerker.

De winterse speldenprik is van korte duur. Volgens weerman leen de Koning zijn er zondag wolkenvelden maar breekt ook af en toe de zon door. Het blijft overwegend droog. De matige wind komt uit het westen tot noordwesten. Het wordt met 7 graden een stuk zachter dan de afgelopen dagen. Maandag kans op en bui, maar de droge perioden hebben de overhand. Het wordt in de middag 7 graden.

Kopfoto: Jolanda Bakker

met dank aan onze inzenders op de facebookgroep!

Foto: Margo Morsch
Foto: Lena Doornhein
Foto: Mari Na
Foto: Margriet van Vliet-Visser
Foto: Margriet van Vliet-Visser
Foto: Margriet van Vliet-Visser

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.