Drillrap-video aanleiding voor invallen Rotterdam en Nieuwerkerk

Een zogenaamde drillrap op Youtube is aanleiding geweest voor invallen door politie in diverse woningen.

De invallen vonden dinsdagavond 12 januari plaats in woningen in Rotterdam Zevenkamp en in Nieuwerkerk aan den IJssel. Door samenwerking tussen het politieteam Waddinxveen-Zuidplas en de Rotterdamse politie werden er diverse wapens in deze woningen in beslag genomen.

Een drillrap-video is een vorm van (hiphop) muziek waarbij jongeren vaak elkaar al rappend bedreigen door gewelddadige, nihilistische teksten, met daaronder een door het zogenoemde ‘trap’-genre beïnvloede beat. De inhoud is rauw, niet melodieus en gaat vaak over het harde leven op straat. Terugkerende thema’s zijn drugs(handel), overvallen, moord en alle criminele elementen die hieraan zijn verbonden. De muziekstroming ontstond ongeveer tien jaar geleden in het zuidelijke stadsdeel van Chicago, waaide over naar Engeland en later naar de rest van de wereld.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.