Bereikbaarheid vaccinatie locaties roept vragen op

Zorgmedewerkers krijgen deze week de eerste uitnodigingen in de bus van hun werkgever  om vanaf aanstaande vrijdag zich te laten vaccineren  tegen het Covid-19 virus. En voor deze vaccinatie, die uit 2 delen bestaat, moeten deze werknemers een aardig eindje vanuit de Zuidplas rijden. De dichtstbijzijnde priklocaties zijn namelijk in Leiden en Rotterdam Airport.

En nadat de zorgmedewerkers zijn opgeroepen tot vaccinatie volgt snel de uitnodiging voor de rest van Nederland in de bus. Reden voor de SP Zuidplas om vragen te stellen betreft de priklocaties in de regio Zuidplas. De partij pleit voor priklocaties op goed bereikbare plekken. ‘Het liefst meer dan 1 plaats, veel zou ook uitmaken wanneer, bij het inenten van ouderen in verzorging en verpleeghuizen het personeel meegenomen wordt’. Verder vraagt de partij zich af in hoeverre gemeentes invloed hebben op de beslissingen waar locaties worden opgezet en of er voldoende aandacht wordt besteed aan bereikbaarheid met bijvoorbeeld openbaar vervoer. Voor nu is de priklocatie in Leiden op 38 kilometer en Rotterdam airport op 20 kilometer afstand vanuit Nieuwerkerk aan den IJssel.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.