Welzijn Zuidplas en Blokkies Kids Club organiseren grote kerstactie om ouderen tijdens de Decembermaand te verrassen

De komende feestdagen zien er voor ieder anders uit dan men gewend is. Door de maatregelen die van kracht zijn om het coronavirus te remmen is op bezoek gaan bij naastten niet mogelijk. Zeker voor onze ouderen in de gemeente Zuidplas kan deze tijd en flink gevoel van eenzaamheid geven. Om deze speciale doelgroep een hart onder de riem te steken organiseert De Blokkies Kids Club in samenwerking met welzijn Zuidplas een special actie.

Met een knutselactie, genaamd ”Een lichtje van jong voor oud” wil de organisatie in de donkere dagen voor kerst alle Zuidplas-kinderen uitnodigen om zo veel mogelijk windlichten en kerstkaarten te maken om ouderen in deze moeilijke tijd te verrassen.

Omdat men niet fysiek, zoals vanouds in het Blok, bij elkaar mag zijn, zullen de kinderen thuis aan de slag moeten. Via facebook zullen wekelijks voorbeelden gepubliceerd worden met instructies zodat men zelf thuis aan de slag kan. Als men dan op 11 november één of meerdere windlichten inlevert, ontvangt ieder een leuk knutselpakketje om kerstkaarten te maken. En als men op 16 december een windlicht en/of kerstkaart inlevert, dan ligt er een leuke kerstverassing klaar. De winlichten worden door de organisatie voorzien van een waxinelichtje op batterij, welke vervolgens met de kerstkaarten na 16 december aan de ouderen zullen worden gegeven zodat zij tijdens de kerstperiode hiervan kunnen genieten.

Voor meer info kunt u kijken op de facebookgroep van Blokkies of de site van Welzijnzuidplas.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.