Een blijvende herinnering aan historische kastanjeboom s’Gravenweg

Maandag 12 oktober 2020 was het precies een jaar geleden dat de 115 jarige kastanjeboom voor het pand van Praktijk Den Uijl aan de s’Gravenweg in Nieuwerkerk aan den IJssel is omgewaaid. De karakteristieke boom bleek al snel voor veel Nieuwerkerkers een speciale waarde te hebben. Dit was voor de praktijk voor psychosociale hulpverlening om iets bijzonders en blijvends met de restanten van de boom te doen.

De harde wind zorgde er vorig jaar oktober voor dat enkele grote takken dreigden af te breken. En dit leverde een gevaarlijke situatie voor verkeer en omwonenden waardoor er werd besloten tot inzet van medewerkers van de firma Reijm die enkele grote takken verwijderde. Later bleek dat de historische kastanjeboom niet meer te redden. “Wij hebben besloten om van het laatste stukje iets te maken, misschien heb je dat al gezien” reageert de praktijk. We zijn wel heel benieuwd wat jullie ervan vinden”. De praktijk wil nog niet verklappen wat het gaat worden, dat zal half november duidelijk worden.

Het stormachtige weer zorgde 12 oktober 2019 voor fatale schade aan de kastanjeboom

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.