Kastanjestoel s’Gravenweg roept herinneringen op

Op de plek waar 115 jaar lang de bekendste boom van Nieuwerkerk stond is afgelopen week een kunstwerk onthuld. Zo blijft de plek op de hoek voor het pand van Praktijk Den Uijl aan de s’Gravenweg in Nieuwerkerk aan den IJssel een bezichtiging waard.

De stormwind van 12 oktober 2019 zorgde ervoor dat een groot gedeelte van de 115 jaar oude kastanjeboom omver waaide en dat enkele grote takken dreigden af te breken. Dit leverde een gevaarlijke situatie voor verkeer en omwonenden waardoor er werd besloten tot inzet van medewerkers van de firma Reijm die enkele grote takken verwijderde. Later bleek dat de historische kastanjeboom niet meer te redden was.

De boom die hier stond, Staat hier niet meer. En wat ik ooit vond, Herinner ik weer.. 1904 – 2019. Een stoel om te herinneren en nieuwe herinneringen te maken…

De karakteristieke boom bleek al snel voor veel Nieuwerkerkers een speciale waarde te hebben. Dit was voor de praktijk voor psychosociale hulpverlening en de gemeente Zuidplas de reden om iets bijzonders en blijvends met de restanten van de boom te doen. En dat is gelukt, dinsdag 1 december is ‘De Kastanjestoel’ in de oude kastanjeboom bij de Praktijk Den Uijl onthuld. Wethouder Jan-Willem Schuurman kwam deze middag langs om de ‘De Kastanjestoel’ te bezichtigen. Praktijk Den Uijl hoopt dat voor velen uit de omgeving deze plek van herinneringen mag doorlopen in de historie van de toekomst.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.